Samfunnsansvar

Hovedpremien i årets julekalender går til Leger Uten Grenser

Thore Pettersen vant luke 24 i årets julekalender, og fikk dermed muligheten til å velge organisasjonen som skulle få hovedpremien på 20.000kr. Han valgte Leger Uten Grenser.

Publisert: 06. januar 2022

- Så gøy og utrolig hyggelig å høre at vi får hovedpremien i årets julekalender, forteller Lovise Stette-Høyberg fra Leger Uten Grenser. Vi setter stor pris på at Fjordkraft løfter frem vårt arbeid og andre viktige saker gjennom julekalenderen.

 

Den årlige Fjordkraft Julekalenderen deler ut 4000 kr til en veldedig organisasjon og 2000 kr til en lukevinner hver dag i adventstiden. Lukevinneren på julaften får også muligheten til å velge hvilken av de utvalgte organisasjonene som i tillegg skal få hovedpremien på 20 000 kr fra oss.

 

- Valget var enkelt

- Det føles veldig fint å få muligheten til å velge hvem som får hovedpremien. Når jeg så hvilke organisasjoner som var med så var ikke valget vanskelig. Pengene skulle uten tvil gå til Leger Uten Grenser. Jeg kjenner en lege som jobber for Leger Uten Grenser og ser hvor kompromissløse de er når det kommer til å hjelpe folk ute i felten, sier Thore.

 

Pengene går til medisinsk nødhjelpsarbeid

- Pengene vi får fra Fjordkraft vil gå dit nøden er størst. Og akkurat nå gir vi helsehjelp til de som trenger det mest i over 70 land over hele verden, forteller Lovise.

 

Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig organisasjon som jobber i krise- og konfliktsoner. De rykker ut etter naturkatastrofer og gir helsehjelp til mennesker på flukt. I tillegg er de også til stede i kroniske og glemte kriser, og i land med svakt helsevesen.

 

- Det at vi jobber etter prinsippet om uavhengighet, gjør oss helt uavhengig av politiske, økonomiske og andre parters interesser. 97% av midlene våre kommer fra private givere som Fjordkraft. Dette styrker vår nøytralitet og gir oss muligheten til å gi helsehjelp utelukkende basert på behov, sier Lovise i en kommentar til oss.

 

Ønsker du å støtte Leger Uten Grenser? Da kan du vippse til Leger Uten Grenser sitt vippsnummer 583996.