Strømpriser

En mor og datter ser på pc og mobil i sofaen

Strømpriser

Hva er strømprisen i området ditt i dag?

Sjekk dagens, gårsdagens og morgendagens strømpris der du bor. Du kan også finne ut når på dagen strømmen er dyrest og billigst.

  • Strømprisen endres hver time

    Derfor kan det være penger å spare på å planlegge forbruket og bruke strømmen når den er billigst.

  • Hvordan sammenligne prisene?

    Synes du det er komplisert å sammenligne strømpriser? Se tipsene som kan hjelpe deg på vei.

Hva påvirker strømprisene?

Blant annet hvor høyt strømforbruket generelt er, tilgangen på energi og endringer som skjer i vær og vind. Strømprisene i Norge endrer seg gjerne i takt med hvor mye vann- og vindkraft som produseres. 

Her til lands er det betydelig forskjell på strømforbruket mellom sommer og vinter. I kuldeperioder er det et stort behov for oppvarming, noe som normalt gir høyere etterspørsel og økte strømpriser. I tillegg er prisen avhengig av tilgangen på energi i land som vi har utveksling av strøm med. Skjer det endringer ute i verden som påvirker ressurssituasjonen, kan det få innvirkning på strømprisene her hjemme.

Det finnes fem forskjellige prisområder i Norge

Produksjonen og tilgangen på strøm kan variere mellom landsdelene. Derfor vil prisen du betaler for strømmen henge sammen med hvor i landet du bor.

Som regel har områdene i Sør-Norge ganske like priser. Men fordi Kristiansand har bedre forbindelser mot utlandet enn Bergen og Oslo, kan prisene lengst sør avvike fra øst og vest.

Midt- og Nord-Norge har ofte lavere priser enn Sør-Norge. Dette har blant annet sammenheng med at eksportkapasiteten i nord ikke er like høy som ellers i landet.

Skjermbilde av appen

I appen har du full kontroll på strømprisene

Vil du holde deg oppdatert på hvor mye strøm du bruker – og hva strømmen koster? Last ned appen og følg med.

WEB02