Strøm og nettleie på én regning

Selv om du har Fjordkraft som strømleverandør, er det ikke slik at hele summen på strømregningen går til oss. Du kjøper strømmen din av Fjordkraft, mens beløpet du betaler for nettleie går videre til netteieren i ditt område.

Slik er regningen fordelt

Kort forklart er strømregningen delt i to: strøm og nettleie. Strømmen kjøper du fra oss som strømleverandør, og det er hvor mye strøm (kwh) du bruker som avgjør hva du betaler. Nettleien betaler du til din lokale netteier. Den inkluderer frakt av strøm til din bolig, vedlikehold og utbedringer av ledningsnettet, i tillegg til skatt og statlige avgifter.

På strømregningen kan du enkelt se hvordan strøm og nettleie er fordelt basert på forbruket ditt forrige måned.

Som kunde hos Fjordkraft har du ingen forskuddsbetaling på strømregningen din. Du betaler for hvor mange kWh strøm du bruker, etterskuddsvis.

Velg betalingsmåte i Min side

Om du ønsker å få fakturaen tilsendt som eFaktura eller Avtalegiro kan du enkelt bestille dette i Min side. Dette kan du også aktivere i nettbanken når du betaler strømregningen fra Fjordkraft.

  • eFaktura betyr at du har elektronisk betaling i stedet for papirfaktura. Dette er gebyrfritt.

  • Avtalegiro betyr at regningene trekkes automatisk fra kontoen din ved forfall. Velger du kun Avtalegiro, vil du fortsatt få en kopi av fakturaen tilsendt på papir, med fakturagebyr.

  • Velger du å kombinere Avtalegiro og eFaktura, blir regningene betalt automatisk, gebyrfritt og elektronisk.

Med papirfaktura kommer det et fakturagebyr på 69 kr på strømregningen din. Her kan du lese mer om forskjellen på Avtalegiro og eFaktura.

Spørsmål om strøm?

Vi hjelper deg med svar på det du måtte lure på. Se vanlige spørsmål om faktura, nettleie, flytting og mye mer.

Spørsmål og svar