Strømregningen inneholder mye informasjon, og for deg som kanskje ikke tenker like mye på strøm som oss kan det være enkelte ting som trenger litt ekstra forklaring. Her finner du nyttig informasjon om strømregningen. 

Hvordan vil du betale? 

Det finnes flere måte å både motta og betale strømregningen på. 

  • eFaktura - en elektronisk faktura som blir sendt direkte til nettbanken din. Du får melding når faktura er tilgjengelig, så godkjenner du den i nettbanken for å legge den til forfall. Denne løsningen er gebyrfri.
  • AvtaleGiro - regningen trekkes automatisk fra kontoen din ved forfall. Hvis du velger AvtaleGiro uten eFaktura vil du fortsatt få en kopi av faktura i posten med fakturagebyr på 79 kroner. 
  • Papirfaktura - denne blir sendt i posten. Velger du denne løsningen får du også et fakturagebyr på strømregningen din på 79 kroner. 

Vi anbefaler en kombinasjon av AvtaleGiro og eFaktura. Da blir regningen betalt automatisk, samtidig som du får faktura i nettbanken og slipper fakturagebyr. 

Du velger selv hvordan du skal betale strømregningen din, og du kan enkelt endre det på Min side.

Her kan du lese mer om forskjellen på AvtaleGiro og eFaktura.

 

I Fjordkraft får du strøm og nettleie på én regning

Selv om du har Fjordkraft som strømleverandør, er det ikke slik at hele summen på strømregningen går til oss. Du kjøper strømmen din av Fjordkraft, men beløpet du betaler for nettleie går videre til netteieren i ditt område. Hos mange strømleverandører er disse fordelt på to regninger, men hos oss får du alt på samme. Slik blir det enklere å ha kontroll på alt du betaler i strøm en måned.

 

Slik er regningen fordelt

Kort forklart er strømregningen delt i to - strøm og nettleie

  • Strømmen kjøper du fra oss som strømleverandør, og det er hvor mye strøm (kwh) du bruker som avgjør hva du betaler.
  • Nettleien betaler du til din lokale netteier. Den inkluderer frakt av strøm til boligen din, vedlikehold og utbedringer av ledningsnettet, i tillegg til skatt og statlige avgifter.

På strømregningen kan du enkelt se hvordan strøm og nettleie er fordelt basert på forbruket ditt forrige måned.

Som kunde hos Fjordkraft har du ingen forskuddsbetaling på strømregningen din. Du betaler for hvor mange kWh strøm du bruker, etterskuddsvis.

Har du flere spørsmål om faktura og strømregningen din? Da kan du finne svar her. 

 

 

 

Spørsmål om strøm?

Vi hjelper deg med svar på det du måtte lure på. Se vanlige spørsmål om faktura, nettleie, flytting og mye mer.

Spørsmål og svar