Få hjelp til å betale strømregningen hvis du havner i en lei situasjon

Blir du sykmeldt, arbeidsledig eller permittert, kan det være ekstra tøft å betale strømregningen. Har du derimot strømforsikring, slipper du denne bekymringen.

– Plutselig kan noe uforutsett skje, og da er strømforsikring en veldig god trygghet, sier Ingrid Foldal, produkt- og tjenesteutvikler i Fjordkraft.

Det siste året har stadig flere Fjordkraft-kunder kjøpt strømforsikring. Foldal tror at økt rente og høy prisvekst kan være noen av årsakene til det.

– Usikre tider skaper nye behov, og flere og flere ser derfor god verdi av å ha en forsikring også for strømregningen sin, sier hun.

Bildetekst: SMART FORSIKRING: Produkt- og tjenesteutvikler Ingrid Foldal i Fjordkraft sier at strømforsikring er en god trygghet i hverdagen for de som kjøper dette produktet.

– Mister du jobben, kan strømregningen bli en ekstra stor belastning, sier Foldal.

Har du strømforsikring, kan du imidlertid få hjelp hvis du havner i en situasjon som gjør det vanskelig å betale regningen. Forsikringen koster to kroner dagen, og du bestiller den enkelt på «Min side» på fjordkraft.no eller ved å kontakte kundeservice.

Med strømforsikring får du færre bekymringer dersom du blir syk, arbeidsledig eller opplever feil på det elektriske anlegget.

Kvalifikasjonsvilkår for å kjøpe strømforsikring:

 • Kunden kredittvurderes.
 • Avtalen forutsetter en aktiv strømavtale med Fjordkraft, og gjelder kun for denne aktuelle avtalen.
 • Hver enkelt forsikring er begrenset til et enkelt målepunkt.
 • Kunden må ha fast bostedsadresse i Norge for å ha forsikringen.
 • Kunden må være medlem av norsk folketrygd for å ha forsikringen.
 • Forsikringen gjelder kun for personer som har vært fast ansatt sammenhengende de siste seks måneder før forsikringen starter.
 • Kunden kan ikke være arbeidsledig, eller kjent med at hen vil bli det, før forsikringen starter.
 • Kunden kan ikke være syk før forsikringen starter.
 • Kunden kan ikke også motta dagpenger eller arbeidsledighetstrygd når forsikringen starter.

Bestill strømforsikring

Strømforsikring bestiller du på «Min side» på fjordkraft.no eller ved å kontakte kundeservice. Forsikringen gjelder fra du aktiverer den, og kan når som helst sies opp.

Har du strømforsikring får du:

 • 0 kroner i strømregning fra Fjordkraft hvis du blir sykmeldt i mer enn 30 dager.
  (Maksimalt beløp per måned er 5000 kroner).
 • 0 kroner i strømregning hvis du blir arbeidsledig eller permittert.
  (Maksimalt beløp per måned er 5000 kroner).
 • 0 kroner i egenandel hvis du opplever feil med det elektriske anlegget.
  (Fjordkraft dekker egenandelen din med inntil 4000 kroner).
 • 0 kroner i strømregning hvis du er alders- eller uførepensjonist og har vært innlagt på sykehus eller institusjon i mer enn 30 dager sammenhengende.
  (Maksimalt beløp per måned er 5000 kroner).

Mange spør om strømforsikring

Fornøyde kunder er det aller viktigste for Fjordkraft, og rådgiverposisjonen har derfor høy prioritet hos den nasjonale strømleverandøren. På det prisvinnende kundesenteret deres sitter kunderådgiver Nicolai Misje og kollegaene parat til å svare på alt du måtte lure på.

– Vi er her for å hjelpe og informere, så bare spør oss uansett hva du lurer på, oppfordrer han med et smil.

Bildetekst: KUNDERÅDGIVER: – Strømforsikring er en smart tilleggstjeneste som gir strømkunder en ekstra trygghet i hverdagen, sier Nicolai Misje.

I løpet av en dag svarer kunderådgiverne på spørsmål om alt fra strømavtaler og smartlading til sparetips og solceller. Misje forteller at det kommer henvendelser angående strømforsikring stadig hyppigere, og det fra kunder i alle aldersgrupper.

– Det er langt fra alle kunder som er klar over at det finnes en egen strømforsikring, sier Misje og legger til:

– Blir man syk eller mister jobben, er strømforsikring et utrolig godt hjelpemiddel i en vanskelig situasjon. De som har strømforsikring blir ofte overrasket over hvor god forsikringen faktisk er, sier Misje.

Med strømforsikring er du dekket om du blir sykmeldt, arbeidsledig eller permittert – eller om du er alders- og uførepensjonist og har vært innlagt på sykehus eller institusjon i mer enn 30 dager sammenhengende.

Se video: Hva er strømforsikring?

WEB02