Hvordan fungerer strømstøtten?
Staten dekker nå 90 % av prisen over 87,50 øre per kWh (inkl. mva.), og beregnes time for time. Det vil si at den følger strømforbruket ditt tettere enn før, og at du er bedre beskyttet mot høye strømpriser.
Den nye strømstøtten ble gjeldende fra 1. september 2023 og vil vare ut 2024.
Hos oss får du strøm og nettleie på samme faktura, slik at strømstøtten trekkes direkte fra strømregningen. Hvis du vil ha denne ordningen, kan du bestille strømavtale her.
Eksempel
Spotpris uten strømstøtte uten mva. | Så mye får du i støtte |
50 øre per kWh | 0 øre per kWh |
100 øre per kWh | 27 øre per kWh |
150 øre per kWh | 72 øre per kWh |
Det er spotprisen som bestemmer hva du får igjen – ikke strømavtalen. Selv om du har en fastprisavtale eller en annen forutsigbar strømavtale, er det spotprisen som avgjør. Hvilken strømavtale du har, påvirker altså ikke strømstøtten.
Hvem får strømstøtte?
Ordningen gjelder for alle private husholdninger, inkludert boligselskap (borettslag, boligsameier, boligaksjeselskap mm.), og for strømforbruk inntil 5000 kWh per måned. Støtteordningen gjelder ikke for fritidsboliger.
Trenger jeg å gjøre noe for å få strømstøtte?
Nei, du trenger ikke gjøre noe for å få strømstøtte. Det trekkes automatisk fra nettleien.
Som Fjordkraft-kunde får du strøm og nettleie på samme faktura. Derfor kommer fratrekket på strømregningen du får fra oss, men det er netteieren din som sørger for at støtten blir riktig. Hvis du har spørsmål om strømstøtten, kan du kontakte din lokale netteier. Her finner du kontaktinformasjon til de ulike nettselskapene.
Vil du ha hjelp til å finne riktig strømavtale? Vi hjelper deg gjerne å finne den avtalen som passer best for deg.
Slik kan du regne ut strømstøtten
Hva du får i støtte er basert på strømforbruket ditt og dagens strømpris i området du bor i. Ønsker du å vite hva dine estimerte strømkostnader blir etter at strømstøtten er trukket fra, kan du få svar i Fjordkraft-appen.
1. Åpne Fjordkraft-appen
2. Trykk på “Strøm”
3. Hak av for “Estimert strømstøtte”
Strømstøtten oppdateres daglig i appen. Når spotrisen er over 87,50 øre per kWh, vil appen vise deg hvor mye du får i strømstøtte.
Trumf-bonus
Støtteordningen påvirker beregningsgrunnlaget for Trumf-bonus. Les mer og se regneeksempel her.
Det er netteieren din som sørger for at strømstøtten blir riktig. Men fordi du har valgt en annen strømleverandør kommer ikke nettleien på den siste regningen du fikk fra oss. Du får tilbakebetalt strømstøtten fra netteier eller på strømregningen fra den nye strømleverandøren din.
Takk for tilbakemeldingen
Takk for tilbakemeldingen
Hvis du er kunde hos oss trenger du ikke gjøre noe som helst for å få støtte – beløpet du har krav på trekkes automatisk fra regningen.
Takk for tilbakemeldingen
Takk for tilbakemeldingen
Du finner beløpet under nettleiedelen på fakturaen. Siden dette er informasjon som vi får fra nettselskapene vil det fremstilles forskjellig ut ifra hvilket selskap du har.
Du kan gjenkjenne strømstøtten som et beløp med minus foran. Dette beløpet trekkes fra den totale nettleien din, og du kan derfor også oppleve at den totale nettleien går i minus i måneder med høy strømstøtte.
Nettselskapene bruker forskjellige begrep for strømstøtten på faktura, men her er noen eksempler på hva strømstøtten kan hete på fakturaen din:
- Midlertidig strømstønad
- Midlertidig strømstøtte
- Midlertidig stønad for ekstraordinære strømutgifter
- Kompensasjon staten
- Kompensasjon høye strømpriser
Her ser du et eksempel der strømstøtten er 2465,81 kroner:
Takk for tilbakemeldingen
Takk for tilbakemeldingen
Alle privatkunder får støtte for strømmen de bruker der de bor. Ordningen gjelder også for boligselskap (borettslag, boligsameier, boligaksjeselskap mm.). Staten dekker 90 prosent av prisen i de timene spotprisen er mer enn 87,50 øre per kWh (inkl. mva.). Du trenger ikke gjøre noe som helst for å få strømstøtte – det trekkes automatisk fra på nettleien.
Dersom du eier en hytte eller fritidsbolig får du ikke kompensasjon for strømforbruket på den adressen.
Takk for tilbakemeldingen
Takk for tilbakemeldingen
Dersom du har spørsmål om kompensasjonsordningen, kan du kontakte din lokale netteier. Her finner du kontaktinformasjon til de ulike nettselskapene.
Takk for tilbakemeldingen
Takk for tilbakemeldingen