Nyttig å vite om måleravlesning

De fleste strømmålere i Norge er nå byttet ut med nye AMS-målere. Det betyr at du ikke trenger å levere måleravlesning på samme måte som før.

Du slipper å lese av strømmen, den nye måleren gjør jobben for deg

Med en ny strømmåler (AMS-måler) i sikringsskapet, trenger du ikke lenger å lese av strømmen og sende måleravlesningen inn til nettselskapet ditt. Netteieren din får automatisk informasjon om strømforbruket ditt – uten at du trenger å foreta deg noe.

Hvordan fungerer en AMS-måler?

Den nye strømmåleren leser av strømmen hver time. Dette gjør at prisen du betaler for strømmen blir mer nøyaktig.

En automatisk strømmåler er en digital måler som registrerer og sender strømforbruket ditt til nettselskapet ditt automatisk, slik at du slipper å lese av måleren selv. AMS er en forkortelse for Avanserte Måle- og Styringssystemer. 

Her kan du lese mer om hva en AMS-måler er.

Har du ikke fått ny strømmåler?

Om strømmåleren din ikke har blitt byttet ut med en ny automatisk strømmåler, kan du fortsatt sende din målerstand til din lokale netteier. Det er smart å lese av strømmen jevnlig, da sikrer du at strømregningen din blir mest mulig korrekt.

Hva skjer om målerstand ikke blir registrert?

Dersom vi ikke får inn noen målerstand for din strømmåler vil du likevel få faktura, men beløpet på strømregningen vil da bli beregnet. Du kan da betale fakturaen på vanlig måte, så vil vi sørge for at forbruket ditt rettes opp så snart en ny måleravlesning er registrert.

Her kan du lese mer om målernummer og hvor du finner det. 

Lurer du på noe om strøm?

Vi hjelper deg med svar på det du måtte lure på. Snakk med oss eller finn svarene du trenger på vanlige spørsmål om faktura, nettleie, flytting og mye mer.

WEB02