Strømpriser time for time

Hvorfor varierer strømpriser fra time til time, og hvordan kan du bruke strømmen når den er billigst? Få oversikten du trenger for å planlegge strømforbruket ditt.

Sjekk strømprisen time for time der du bor

Norge er delt inn i fem ulike prisområder. Finn prisen der du bor – og få en enkel oversikt over strømprisene i går, i dag og i morgen.

Hvorfor endrer prisen seg så ofte?

Det er den nordiske kraftbørsen Nord Pool som fastsetter prisene, og dette gjør de på bakgrunn av tilbud og etterspørsel. Spotprisen varierer time for time – ofte i takt med når det brukes mye eller lite strøm.

Dette har som regel sammenheng med været. Siden store deler av strømmen som produseres i Norge kommer fra vannkraft, påvirkes strømprisene av værforholdene. Jo mer vann i vannmagasinene, jo billigere strøm.

Planlegg strømforbruket ditt

Ved å planlegge strømforbruket kan du flytte noe av strømforbruket til de billigere timene i døgnet og spare penger. Laster du ned Fjordkraft-appen kan du enkelt holde deg oppdatert på prisen når som helst, så du kan planlegge strømforbruket. Har du elbil kan du også aktivere smartlading som gjør at bilen lader når strømprisen er billigst.

Nettleie kommer i tillegg til spotprisen per time

Husk at kostnader for nettleie alltid kommer i tillegg til prisen du betaler for selve strømmen. Nettleien betaler for å få strømmen fraktet til deg, og varierer med hvor i landet du bor.

Hva er spotpris?

Spotpris er prisen per kWh for levering av strøm. Dette er markedsprisen strømleverandørene kjøper inn strømmen for på kraftbørsen.

Med en spotprisavtale betaler du som kunde samme pris for strøm som det strømleverandørene kjøper kraften for på kraftbørsen NordPool. I tillegg til spotprisen kommer et påslag og et fast månedsbeløp som du betaler til din strømleverandør.

Finn ut mer om spotpris

WEB02