Strømforbruk

Kom i gang med smart strømstyring

Vil du spare strøm og senke utgiftene på sikt? Med timepriser på både strøm og nettleie blir smarthusløsninger virkelig nyttig fremover. Enova gir i tillegg opptil 10.000 kroner i støtte til innkjøp og installasjon av smarte styringssystemer til boligen. Vil du vite mer? Vi hjelper deg med å komme i gang.

Publisert: 24. mai 2022

Hvorfor smart strømstyring

De fleste av oss har en strømavtale med timepriser som varierer gjennom døgnet. I timer på døgnet når mange bruker strøm samtidig, prises den høyere. Nye tariffer for nettleie gjør at også deler av nettleieprisen snart vil fungere på samme måte. Et smart styringssystem er nyttig fordi det kan styre strømforbruket til smarte elprodukter for å lastbalansere og fordele strømforbruket utover dagen. Slik kan man oppnå lavest mulig pris.

 

Fordeler med smart strømstyring og smarthus

I tillegg til å spare strøm, forbruke mindre og senke strømkostnadene, kan du få et behagelig hjem tilpasset dine behov. Hvor avansert ditt smarthus skal være, velger du selv. Mulighetene er mange, og alt fra lys, dørlås, alarm, varmtvannstank og varmekabler, til elbillader, musikk og mye mer kan styres automatisk i et smarthus. 

 

Hvordan komme i gang

Det kan være lurt å bruke litt tid på å undersøke og planlegge hvilket system og produkter du ønsker deg. Kanskje er det nødvendig å oppgradere sikringer i sikringskapet slik at de tåler belastningen, og husk at elektriske installasjoner skal utføres av fagfolk. Skal du søke om støtte fra Enova, les hvilke krav som stilles.

 

Dette trenger du

  • Styringssystem, for eksempel en smart hub

  • Pulsmåler til HAN-port i sikringsskapet

  • App som kan lastbalansere strømforbruk

  • Smarte elprodukter med flyttbar last. For eksempel elbillader, gulvvarme, varmtvannstank.

 

Flere elprodukter til smarthus

Markedsplassen finner du nyttige produkter for en smartere hverdag. Flere av dem kan legges til i Fjordkraft-appen for smart styring av ditt hjem og ditt strømforbruk:

Smart strømstyring i Fjordkraft-appen

Vi jobber hele tiden med å utvikle Fjordkraft-appen for å bli mest mulig nyttig for deg. I appen har du full oversikt over ditt kundeforhold, og enkel selvbetjening. Du kan se strømforbruket både i kWh og estimert strømkostnad i kroner. Smart elbillading, se produksjon fra solceller og mye mer. 

 

Vi jobber for tiden med mye nyttig og spennende i appen, og gleder oss til å fortelle mer etter hvert.