Lade elbil

Installere hjemmelader til elbil

Har du tenkt til å installere hjemmelader til elbil, men lurer litt på hvordan du går frem? Les mer om prosessen og rettighetene dine her.

Publisert: 12. mars 2024

Kjøper du hjemmelader inkludert installasjon fra Fjordkraft markedsplass ordner selger alt det praktiske for deg. Du kan til og med velge å dele opp betalingen.

Uansett om du bor i enebolig, borettslag eller sameie, vil det være mest gunstig med en egen hjemmelader til bilen fremfor å lade på offentlige ladestasjoner. Det er praktisk, gir lavere ladekostnader og du kan lade når det passer deg.

Husk at det er lovfestet rett til lading av elbil og ladbar hybridbil i både sameier (ekstern lenke) og borettslag (ekstern lenke).

Sjekk gjerne om det finnes støtteordninger der du bor. Som privatperson kan du søke om støtte fra Enova (ekstern lenke) til pris- og effektstyrt energilagringssystem for bolig (som inkluderer smartlader). I Oslo kan borettslag og sameier søke om støtte til å oppgradere eller etablere ladeinfrastruktur (ekstern lenke).


1. Velg hjemmeladeren du ønsker å installere

På Fjordkraft markedsplass er det enkelt å finne en ladestasjon som passer for deg og dine behov slik at du kan lade elbilen hjemme eller på hytta. Valgmulighetene er mange når man ser etter elbillader, og på Markedsplassen finner du ladere fra leverandører som Zaptec, DEFA og Easee. 

 

Er du fersk elbileier og lurer litt på hvordan du best lader elbilen hjemme? Da vil vi anbefale deg å lese denne artikkelen.


2. En elektriker kontakter deg for gjennomgang av bestillingen

Dersom du velger installasjon ved bestilling, vil du etter kjøpet bli kontaktet av en installatør for en sjekk, og for å avtale tid for installasjonen. Elektrikeren sørger for at du får den ladestasjonen som er tilpasset ditt sikringsskap og strømnett.

Det er viktig å huske på at man er pålagt å bruke en godkjent elektriker når man monterer elbillader hjemme. Elektrikeren skal følge forskriftene tiNEK 400. Ved å bestille elbillader og montering via Fjordkraft markedsplass er du garantert at alt er godkjent og utføres av elektriker med riktig fagkunnskap.


3. Elektrikeren installerer elbilladeren din hjemme eller på hytta

Etter dere har avtalt tid, vil elbilladeren installeres som avtalt mellom deg og elektrikeren. Det er opp til hver enkelt leverandør hva som er inkludert i installasjonen. Tilleggsarbeid utover det som avtales, gjøres opp direkte mellom deg og elektriker.

Bestill hjemmelader