Strømforbruk

Se ditt strømforbruk i sanntid med Fjordkraft Puls

Er du nysgjerrig på hvor mye strøm du bruker akkurat nå? Ved hjelp av en liten og smart Puls-måler kan du se hvor mye strøm du bruker i sanntid i appen vår.

Publisert: 08. september 2021

Puls-måleren er en sanntidsmåler som gir deg oversikt over boligens strømforbruk til enhver tid. Informasjonen ser du i Fjordkraft-appen, og forbruket oppdateres hele tiden. Hvis du ønsker å gjøre tiltak for å redusere strømregningen er Puls-måleren et godt verktøy for å se hvordan tiltakene dine påvirker forbruket ditt. Du trenger ikke vente til strømregningen kommer for å se effekten – du ser den med en gang i appen din. 

 

 

Puls-måleren har en kjøpspris på 595 kroner, og en abonnementspris på 19 kroner i måneden. Abonnementsprisen dekker kostnadene for dataoverføringen fra Puls-måleren til din mobiltelefon.

 

Fjordkraft Puls-måleren på oransje bakgrunn

Enda enklere strømsparing

Vi vet at sluttsummen på strømregningen er viktig for deg, og det er nettopp derfor en sanntidsmåler er et godt verktøy. Når du har koblet til Puls-måleren kan du for eksempel forsøke å redusere temperaturen på varmekabler og panelovner for å se hvordan du kan optimalisere forbruket ditt, samtidig som komforten opprettholdes. 

 

Det er også mange som ønsker å følge med på forbruket av ren nysgjerrighet. Kanskje har du fått deg elbil, og ønsker å se hvilken effekt ladingen har på strømforbruket? Fjordkraft Puls gir deg innsikt og gjør deg bedre kjent med strømforbruket i boligen din. Slik kan du enkelt følge med på strømforbruket ditt i sanntid og se hvordan du kan bruke strømmen smartere.

 

Full oversikt i Fjordkraft-appen

I Fjordkraft-appen har du allerede en oversikt over strømforbruket ditt dag for dag, uke for uke, måned for måned og år for år. Med en Puls-måler kan du følge med på forbruket i sanntid, og du vil kunne se ditt kontinuerlig oppdaterte strømforbruk i watt. Dermed kan du med en gang se hvilken effekt det har å redusere varmekablene på badet med et par grader, skru av en panelovn, eller slukke lysene på loftet. Dette er nyttig året rundt, men mot vinteren kan det virkelig ha en innvirkning på strømregningen ettersom strømprisene normalt sett går oppover samtidig som behovet for oppvarming i boligen øker. 

 

Animert skjermbilde fra Fjordkraft-appen

Rask og enkel installering 

Puls-måleren er en liten boks på størrelse med en kortstokk. Sammen med måleren får du en ledning, hvor den ene enden plugges i Puls-måleren og den andre i HAN-porten på strømmåleren din. Slik går du frem: 

 

  • Før du tar i bruk Puls-måleren må du åpne HAN-porten på strømmåleren din. Det gjør du ved å logge inn på Min side hos nettselskapet ditt, og aktivere åpning av HAN-porten. Hvis du trenger hjelp kan du ringe kundesenteret til ditt lokale nettselskap.
  • Sett Puls-måleren i HAN-porten på strømmåleren din. Måleren har bare en HAN-port, og denne finner du enkelt på fremsiden av måleren. Det er viktig at antennen på Puls-måleren peker utover, slik at den enkelt kan sende fra seg data.
  • Nå skal Puls-måleren begynne å blinke og lade opp batteriet. Dette vil ta mellom 15 og 20 minutter.
  • Mens Puls-måleren lader, kan du logge deg inn i Fjordkraft-appen og aktivere Fjordkraft Puls-abonnementet (under "Legg til"). 
  • Puls-måleren dukker opp i Fjordkraft-appen når den er klar til bruk.

 

 Bild eav Puls-måleren installert i HAN-porten på en strømmålerBestill en Puls-måler til boligen din i dag