Samfunnsansvar

Norske Redningshunder får hovedpremien i årets julekalender

– Helt kanon! Dette er fantastiske nyheter, sier daglig leder Jim Olav Hansen når han får den glade meldingen om at Norske Redningshunder er valgt som vinner av hovedpremien i Fjordkrafts julekalender.

Publisert: 06. januar 2021

Fjordkrafts julekalender deler ut 4000 kr til en organisasjon og 2000 kr til lukevinneren hver dag i adventstiden. På julaften kan vinneren velge hvilken av de 23 organisasjonene som skal få hovedpremien på 20 000 kr.

 

Årets vinner, Hanne Grundvig, valgte Norske Redningshunder (NRH).

– Vi er veldig takknemlige for midlene fra Fjordkraft sin julekalender og for at Hanne valgte vår organisasjon, sier en glad Jim Olav Hansen.

 

– At NRH skulle få hovedpremien er utrolig hyggelig!

 

Pengene øremerkes til en dagsaktuell hendelse

– Vi øremerker disse pengene til ivaretagelse av mannskaper som har vært med på Gjerdrum. NRH har vært til stede i beredskap under hele redningsaksjonen, og har hentet ut kjæledyr fra rasområdet.

 

Redningshundene brukes vanligvis til å søke etter savnede personer. Totalt har NRH 1600 medlemmer og 350 godkjente ekvipasjer (hund + fører). Det krever stort engasjement for å bli en ekvipasje, både fra fører og fra hunden. 

 

– Det tar tre år å utdanne en ekvipasje, og de må regodkjennes hvert andre år. Det koster fort 150 000 fra egen lomme å utdanne en hund til å bli redningshund.

 

 2020 har vært et krevende år for NRH

 – Trening av hundene har vært omtrent som før, men kurs og samlinger har vært utfordrende. Mange av disse har blitt forskjøvet, og sentrale godkjenningskurs har blitt utsatt. I tillegg er det en ekstra utfordring med smittevernstiltak ved redningsaksjoner, forteller Hansen.

 

– Men vi har holdt normal beredskap, og i 2020 deltok vi på 567 søke- og redningsaksjoner. Dette er ny rekord for oss, og jeg må få skryte av innsatsen til våre mannskaper i hele landet. Det er en dedikert gjeng som det er veldig artig å være leder for!

 

Ønsker du å støtte Norske redningshunder? Da kan du vippse til Norske Redningshunder sitt Vippsnummer 83638