Klima

FN: –Vi trenger flere selskaper som Fjordkraft

Det skriver FN på Twitter. Bakgrunnen er en spesialrapport om muligheten for å begrense temperaturstigningen til 1,5 grader, som ble offentliggjort mandag 8. oktober.

Publisert: 12. oktober 2018

I FNs siste klimarapport blir det konkludert at det de kaller «systemendringer» må skje raskt, i løpet av de neste 10–20 årene. Særlig overgangen til fornybar energi blir viktig.

 

Skjermbilde av Twittermelding fra FN/Momentum for change

 

Grunnen til at Fjordkraft trekkes frem er arbeidet vårt med «Klimanjaro» - et krav om at våre leverandører skal være klimanøytrale innen 2019. I skrivende stund har 112 av 138 leverandører enten undertegnet intensjonserklæringer der de forplikter seg til å bli klimanøytrale eller allerede blitt klimanøytrale. «Klimanjaro» har dermed bidratt til at det kuttes eller kompenseres for mer enn 55 818 tonn CO2. Som en konsekvens av dette vant vi FNs klimatiltakspris “Momentum for Change Lighthouse Activity” for 2018.

 

Les mer: Alt om Klimanjaro

 

«Klimanjaro» vant frem i konkurranse med over 560 andre prosjekter fra bedrifter, organisasjoner og styresmakter, og var en av fire vinnere i kategorien Climate Neutral Now.

Det er første gang et norsk selskap mottar utmerkelsen. Selve overrekkelsen vil finne sted under FNs klimakonferanse i Polen i desember.Kilder

Twitter

NRK