Klima

Som eneste norske selskap har Fjordkraft blitt tildelt klimapris i FN

Mange snakker om klima og bærekraft, men få norske selskaper har gått så langt som Fjordkraft. Vi er selvsagt klimanøytrale selv, men vi stiller også krav om klimanøytralitet til alle våre leverandører. Som en konsekvens av dette ble vi tildelt FNs klimatiltakspris “Momentum for Change Lighthouse Activity” i 2018.

Publisert: 17. november 2019

Men hva betyr det egentlig at vi stiller krav om klimanøytralitet til alle våre leverandører? Hvilken effekt har det, i det store bildet? 

 

Har kuttet mer enn hundre ganger egne utslipp

Grunnen til at Fjordkraft ble trukket frem av FNs klimakonvensjon (UNFCCC) er arbeidet vårt med «Klimanjaro» - hvor det stilles som krav at alle våre leverandører skal være klimanøytrale. I skrivende stund har 159 leverandører undertegnet intensjonserklæringer der de forplikter seg til dette. «Klimanjaro» har dermed bidratt til at bedrifter med til sammen 34623 ansatte kutter eller kompenserer for mer enn 69 246 tonn CO2. Det er enormt mye mer enn vi hadde greid å bidra med om vi bare fokuserte på våre egne utslipp. 

 

Les mer: Fjordkraft vant FNs klimapris

 

Vant i gjev konkurranse

«Klimanjaro» vant frem i konkurranse med over 560 andre prosjekter fra bedrifter, organisasjoner og styresmakter, og var en av fire som ble tildelt pris i kategorien “Climate Neutral Now”.

Det var første gang et norsk selskap mottar utmerkelsen, og det er fortsatt ingen andre norske selskaper som har oppnådd det samme. 

 

– Dette er en fantastisk anerkjennelse. Vi tok en tøff avgjørelse og sto ved den, sier Arnstein Flaskerud, Fjordkrafts strategidirektør

 

Les mer: Fjordkrafts samfunnsansvar

 

Krevende, men gjennomførbart

Kilimanjaro er verdens høyeste frittstående fjell. Det er utfordrende å bestige, men med de rette forberedelsene vil de fleste nå toppen. På samme måte kan et løfte om klimanøytralitet virke krevende for både store og små virksomheter, men ved hjelp av tre enkle steg er det fullt gjennomførbart.

 

  • Måle klimafotavtrykk

  • Redusere egne utslipp

  • Kompensere for restutslipp

 

Klimanøytralitet handler ikke om nullutslipp, men om å redusere eget klimaavtrykk, kombinert med kjøp av godkjente klimakvoter. Klimanøytralitet handler i det store og hele om bevisstgjøring av eget utslipp.

 

– Vi er opptatt av at klimatiltak skal ha størst mulig effekt. Når vi står overfor klimaendringer som akselerer krever det løsninger som akselererer, sier Flaskerud.