Strømforbruk

Slik kan du redusere din strømregning

På denne tiden av året kjenner nok de fleste av oss på at vi har lyst til å redusere strømregningen så godt det lar seg gjøre. Her finner du våre beste råd.

Publisert: 07. mars 2018

Mange små grep kan utgjøre en stor forskjell på strømregningen

Her i Norge går det meste av strømforbruket vårt til oppvarming av bolig og varmtvann. Om du varmer opp huset med bare strøm, utgjør oppvarming og varmtvann ca 75% av forbruket ditt. Dette betyr at det har stor innvirkning på strømregningen din når det har vært kaldt i været. Å skru ned innetemperaturen kan ha stor effekt på strømregningen – faktisk sparer du cirka fem prosent av kostnadene til oppvarming for hver grad du senker temperaturen.

Vi tilbyr smarte og energibesparende dingser til hus og hjem på Fjordkraft Markedsplass. Her finner du blant annet varmepumper og panelovner som du kan koble opp mot Fjordkraft-appen, og på den måten styre temperaturen i hjemmet ditt på samme sted som du har oversikt over strømforbruket. 

 

Luft kjapt og intensivt, skru av lys og varme i rom som ikke er i bruk og vurder om du kanskje kan bruke mindre tid i dusjen, så er du allerede godt på vei. Vi kan også anbefale å ta på ekstra tykke sokker, en varm og god genser, og å fyre i peisen om man er så heldig å ha denne muligheten.

Vil du vite mer om hvordan du kan kutte strømforbruket ditt? Vi har samlet 22 kostnadsfrie strømsparetips og 8 strømsparetips for viderekomne.

 

Hva med nettleien?

Nettleien er det nettleverandøren din som setter, og disse selskapene har monopol innenfor sine geografiske områder. De får inn penger gjennom nettleien som de bruker til å vedlikeholde strømnettet. Siden de fleste nå betaler for både strøm og nettleie på én regning er det lett å tenke at også nettleien går til oss i Fjordkraft, men slik er det ikke. Nettleien består av en fast og en variabel del, og den variable delen avgjøres blant annet av strømforbruket ditt. Dette gjør at nettleien din kan gå ned om du nedjusterer strømforbruket ditt.

 

Få lavere strømregning når du handler på nettet

Visste du at du kan få redusert strømregning hvis du gjør netthandlingen din gjennom Fjordkraft Netthandel? Siden vi er så heldige at vi har mange kunder kan vi forhandle frem gode kundefordeler hos en mengde butikker, uten at det koster noe ekstra for deg. Det er ikke snakk om at du skal kjøpe ting som du ikke ville kjøpt under normale omstendigheter, men at du sparer penger på varer og tjenester som du uansett trenger. Vi samarbeider med mer enn 150 nettbutikker, så det skal godt gjøres at du ikke finner det du vil ha. Slik shopper du deg til lavere strømregning