– Disse enkle grepene gjør strømregningen vår lavere

Vet du hvor mye strøm du bruker akkurat nå? Eller hvordan du enkelt kan bruke litt mindre? Gjør som Lene: Bruk Fjordkraft-appen.

Lene Meyer Barnes er oppriktig overrasket over hvor enkelt hun selv kan bidra til at strømregningen blir lavere:

– Det er faktisk så lettvint at det nesten blir for dumt ikke å gjøre det, humrer hun.

Hjemme hos familien på fire er det full rulle nå når skole, jobb og fritidsaktiviteter er i gang igjen etter ferien. Mellom alt som skjer, skal klær vaskes og tørkes, middag lages og bil lades. Ikke minst skal det to hundre år gamle huset deres holdes varmt.

– Det er jo kjedelig å betale mer for strøm enn høyst nødvendig. Ingen liker vel å betale strømregningen, kommenterer Lene med et smil.

Det er nå et drøyt år siden familien ble Fjordkraft-kunde igjen etter noen års pause.

– Ettersom prisene generelt har økt de siste årene, bestemte vi oss for å få bedre oversikt over hva vi faktisk brukte på strøm, sier Lene.

Hun beskriver det å bytte leverandør med ett ord: Superenkelt.

– Alt var utrolig smidig og gjort i en fei på nett.

Bli kjent med Fjordkraft-appen

Bildetekst: I appen har Lene full oversikt over strømforbruket, fakturahistorikken og alle kundefordelene hun kan få gjennom Fjordkraft. – Utrolig nyttig å kunne se hvor mye strøm vi bruker i sanntid, synes hun.

Varsles ved høyt forbruk

Et av de enkle tiltakene som Lene og familien har tatt for å få bedre oversikt over hvor mye de bruker på strøm, er å ta i bruk Fjordkraft Puls. Fjordkraft Puls er en liten boks som kobles til strømmåleren slik at de selv kan følge med på forbruket sitt i sanntid.

– Jeg har aktivert varsler i appen slik at jeg får beskjed når strømforbruket vårt blir for høyt. Slik kan vi enkelt bruke strømmen smartere, sier Lene og understreker:

– Det er jo ikke slik at vi må vaske klær samtidig med at vi lager middag, noen dusjer og bilen lades. Men det er fort at det skjer likevel, spesielt hvis man ikke tenker seg om.

Derfor synes hun det er nyttig med varslingsmuligheten i appen.

– Kommer det et varsel, kan vi for eksempel velge å koble fra bilen eller utsette klesvasken for å bruke mindre strøm. Et utrolig enkelt grep for at strømregningen blir litt lavere.

I tiden å følge med

Etter innføringen av den nye modellen for nettleie i fjor sommer, må alle tenke strøm på en helt annen måte enn før. Til forskjell fra tidligere kan strømprisene nå variere gjennom døgnet. Har du enda ikke lagt om på vanene dine og begynt å spre strømforbruket ditt, gjør du derfor lurt i å snu tankegangen.

– Det kan på sikt spare deg for mange penger, sier Carl Markus Lundekvam By, produkteier av appen i Fjordkraft.

Han forteller at mange har mye å spare på å endre bittelitt på vanene sine. Flytter du noe av strømforbruket ditt til de billigere timene på kveld eller natt, blir nettleien din lavere.

– Ingen trenger for eksempel et kjempevarmt hus når de sover, sier han, og anbefaler alle å få på plass dag- og nattsenkning på oppvarming.

Har du prøvd appen?

  • Få full oversikt over strømforbruket ditt
  • Følg med på strømprisene
  • Bruk fordelene dine
  • Sjekk faktura og betaling

Lad bilen smartere

– Strøm er dyrere når mange bruker den samtidig, som på morgen- og ettermiddagstid. Det er grunnen til at det er penger å spare på å fordele forbruket. De som gjør det slipper også å risikere å hoppe opp et kapasitetsledd på nettleien, forklarer Carl Markus videre.

Det er ikke anbefalt å bruke vaskemaskin, oppvaskmaskin eller tørketrommel nattestid. Har du elbil og bruker ladeboksen slik den skal, kan du derimot spare mye på lade bilen om natten. I Fjordkraft-appen kan du velge når du ønsker at bilen din skal være ferdig ladet. Ladingen vil da styres etter når strømmen er billigst.

– Målet vårt er å hjelpe kundene våre med å ta de rette grepene som gjør at strømregningen deres blir lavest mulig. La oss ta oss av når du bør lade elbilen din. Så skal vi sørge vi for at du våkner til fulladet bil, sier Carl Markus.

Akkurat elbillading kan nemlig være en avgjørende faktor for hvor høy nettleien din blir, og på dager med store prisvariasjoner er det mye å spare.

Se hvor mye du kan spare på smartlading

Bildetekst: – Det er en god del man selv kan gjøre for å bruke mindre strøm, sier Carl Markus Lundekvam By hos Fjordkraft.

Nye vaner som sparer penger

I det lange løp er det en god slump å spare på å unngå at noen i familien dusjer samtidig med at noen lager mat, tørketrommelen går eller bilen lades.

Selv om Lene og familien har tatt noen enkle grep for å få kontroll på strømforbruket sitt, er hun opptatt av at strømsparing ikke skal gå ut over livskvaliteten deres.

– Vi har blitt flinkere til ikke å bruke for mye strøm samtidig, men er ikke superstrenge. Det er viktig å få nye strømvaner med tanke på miljøet også, synes hun.

Det neste for dem er å få på plass smartlading, fastslår Lene:

– Vi har både elbil og Fjordkraft-appen, så hva venter vi egentlig på? Det blir definitivt vårt neste strømsparegrep.

Bli Fjordkraft-kunde her

 

Til informasjon:
Lene Barnes er for tiden innleid som konsulent hos Fjordkraft, men var ikke knyttet til Fjordkraft da saken ble skrevet.

WEB02