Strømforbruk

Overrasket strømregningen deg?

Det forstår vi godt. Strømprisene er tross alt mye høyere nå enn de har vært på lang tid. Derfor synes vi det er på sin plass at du får en god forklaring på hvorfor, og hvordan du kan gjøre neste strømregning litt lavere.

Publisert: 09. februar 2021

Hvorfor har strømprisene økt?

Prisøkningen den siste tiden skyldes først og fremst kaldt og tørt vær, samtidig som strømforbruket har økt. Men hvorfor er det egentlig slik at strømmen blir dyrere når det er minusgrader og oppholdsvær?

Når det er kaldt og lite nedbør blir tilgangen på strøm fra vindkraft og vannkraft mindre. Da må vi betale mer for strømmen vi leverer til deg, noe som igjen påvirker strømprisen din.

 

Hvordan blir strømprisene fremover?

Det er vanskelig å spå hvordan strømprisene blir i tiden som kommer. Hvis det tørre og milde været fortsetter, forventer vi at prisene kommer til å være høye i januar og februar. Skulle derimot temperaturene stige og det blir regn, kan prisene synke igjen.

 

Noen enkle tips for å kutte strømutgiftene

Når strømprisene er høye kan det være lurt å ta noen enkle grep for å sikre at strømregningen blir litt lavere. Her er noen av våre beste tips for å spare strøm:

  • Ta kortere dusjer
  • Luft raskt og effektivt
  • Senk innetemperaturen
  • Skru av lys og varme i rom som ikke er i bruk

 

Vi tilbyr smarte og energibesparende dingser til hus og hjem på Fjordkraft Markedsplass. Her finner du blant annet varmepumper og panelovner som du kan koble opp mot Fjordkraft-appen, og på den måten styre temperaturen i hjemmet ditt på samme sted som du har oversikt over strømforbruket. 

 

Hvis du vil ta strømsparingen din et steg videre kan du sjekke ut våre åtte sparetips for viderekomne.