Lade elbil

Hvilken hjemmelader passer for deg?

Du vet kanskje at du trenger en hjemmelader til elbilen og har bestemt deg for å kjøpe. Men hjemmelading, ampere og ladeeffekt er noe de fleste av oss ikke kan så mye om. Så hvordan vet du hvilken som er riktig for deg? Her er litt informasjon som vi håper vil gjøre valget ditt enklere.

Publisert: 22. mars 2018

Først og fremst kan det være greit å vite at vi ordner det praktiske for deg. Etter at du har bestilt, vil vår elektriker ta kontakt for å gjennomgå din bestilling og avtale tid for montering.

Velg en hjemmelader som passer til ditt bruk

Det finnes hjemmeladere med ulik ladekapasitet og effekt. Det kan derfor være smart å tenke igjennom hvilke behov du har og hvordan forholdene for lading er hjemme hos deg. Her er en oversikt over hjemmeladerne vi tilbyr og hva som skiller dem:

eRange Uno Ladestasjon 16A

Bestselgeren som passer for de fleste norske hjem
Dette er hjemmeladeren som oftest vil passe for en helt vanlig bolig med et helt vanlig sikringsskap, og for den kapasiteten som normalt sett er tilgjengelig over strømnettet i norske hjem. Med ladeeffekt på 3,6 kW, vil den kunne gi de mest vanlige elbilene i Norge fulladet batteri over natten. For daglig småkjøring vil dette være mer enn nok lading for de fleste, noe som gjør den til et riktig godt valg for mange.

eRange Uno Ladestasjon 32A

For deg som har kapasitet til raskere lading
Hvis du har en elbil som kan utnytte ladeeffekt på 7,4 kW som denne ladestasjonen gir, kan dette være rett valg for deg. Men vær oppmerksom på at denne hjemmeladeren krever mer kapasitet fra sikringsskapet og strømnettet enn hva som ofte er tilgjengelig i norske boliger. I praksis betyr det at ikke alle kan få denne laderen, og man må vanligvis søke hos sin netteier om å få lov til å installere den. Bestiller du hos oss, vil vår elektriker ta seg av det praktiske for deg. Viser det seg at du ikke har tilgjengelig kapasitet til å ha akkurat denne hjemmeladeren, er det enkelt å endre bestillingen til eRange Uno Ladestasjon 16A underveis.

 

eRange Duo Ladestasjon 2x16A

Hjemmeladeren for deg som trenger og har kapasitet til å lade to biler samtidig
Denne ladestasjonen kan lade to biler, og gir 3,7 kW ladeeffekt til hver bil. Det kan være greit å vite at denne hjemmeladeren krever mer kapasitet fra sikringsskapet og strømnettet enn hva som ofte er tilgjengelig i norske boliger. Man må vanligvis søke hos sin netteier om lov til å installere den, og det vil ikke være alle som kan få tillatelse. Vår elektriker ordner det praktiske og søker om tillatelse for deg. Hvis det viser seg at du ikke kan få den installert, er det enkelt å endre bestillingen din til eRange Uno Ladestasjon 16A underveis.

 

Les mer og bestill hjemmelader