Hva er normalt strømforbruk i enebolig?

Gjennomsnittlig strømforbruk for en norsk enebolig er på 20 000 kWh pr år, eller 1 666 kWh pr mnd. Men det som er vanlig sør i landet er ikke nødvendigvis normalt i nord.

Strømforbruk i enebolig

Hvor mye strøm bruker elbilen?

Strømforbruket for elbilen avhenger av hvor mye den kjøres, bilens størrelse og hvilken årstid det er. Den bruker mer strøm på vinteren når det er kaldt, enn hva den gjør på sommeren.

Strømforbruk for elbil

Er det mye å spare på å bytte til varmepumpe?

Enova anbefaler varmepumper til husstander som bruker mer enn 15 000 kWh i året. Det tar normalt tre til seks år før du har spart inn det varmepumpen koster.

Strømforbruk for varmepumpe

Går det mye strøm til varmtvannsberederen?

Strømforbruket til varmtvannsberederen utgjør normalt ca. 13% av det totale strømforbruket i hjemmet og er dermed en av kildene som bruker mest energi.

Strømforbruk for varmtvannsbereder

Bruker vaskemaskin og kjøleskap mye strøm?

Selv om hvitevarene er i bruk hver dag, utgjør de ikke en så stor del av strømforbruket hjemme som man kanskje skulle tro.

Strømforbruk for hvitevarer

Reduser strømforbruket med pulsmåleren!

Fjordkraft puls er en liten boks du kobler til strømmåleren - så du kan følge med på forbruket her og nå. Visste du at nettleien blir høyere hvis du bruker mye strøm på samme tid? Pulsmåleren hjelper deg å holde kontroll, og varsler deg i tide.

Sjekk ut pulsmåleren

Så mye strøm bruker de

Vaskemaskin

Vaskemaskin

2000-2500W

Komfyr

Komfyr

1000-1500W

Kaffetrakter

Kaffetrakter

1000-1500W

Vanlige spørsmål og svar om strømforbruk