Stadig flere velger å kjøpe elbil, men hva er egentlig elbilens strømforbruk og hvordan kan man finne ut hva dette koster? Selv om elbiler ikke lenger har de opprinnelige godene som gratis bomring og parkering, er det fortsatt penger å spare på å velge elektrisk.

Elbilens strømforbruk avhenger av flere faktorer

Hvor mye strøm elbilen bruker avhenger av hvor mye den kjøres, bilens størrelse og hvilken årstid det er. Elbilen bruker mer strøm på vinteren når det er kaldt, enn hva den gjør på sommeren.

Elmotoren er svært effektiv

Elbilens motor utnytter opptil 90% av tilført energi. Mesteparten av energien går til fremdrift, i motsetning til en forbrenningsmotor som i tillegg bruker mye av energien på varme, støy og vibrasjoner. I gjennomsnitt bruker en elbil mellom 1 og 2,5 kW per mil.

Hvor mye koster det å lade elbilen?

Kjører du 10.000 km i året vil elbilens strømforbruk være på rundt 2000 kWh. Hvis man regner at strømprisen er 1 krone per kWh inkludert nettleie, vil det koste 2000 kroner årlig å lade elbilen hjemme. Dersom man er heldig og kan lade på jobb, kan dette redusere strømkostnaden enda mer.

Her kan du lese mer om hva det koster å lade elbilen hjemme.

Trenger du en trygg og god hjemmelader til elbil?

Som kunde hos Fjordkraft kan du bestille hjemmelader og betale den ned over strømregningen helt rentefritt.

Les mer og bestill hjemmelader

 

Kilder:
Elbil.no