Lade elbil

Få en enklere biltur med vårt ladekart for elbil

Skal du på en lengre kjøretur med elbilen din, kan det være lurt å benytte et ladekart som gir deg oversikt over hurtigladestasjonene som befinner seg langs veien. Her kan du lese mer om ladekartet som vi i Fjordkraft har utviklet, samt hvordan du kan benytte deg av dette.

Publisert: 02. mars 2020

Visste du at Fjordkraft har et eget hurtigladekart for deg som kjører elbil? Dette er en guide til ladestasjoner over hele Norden, og er en verdiful hjelper enten du skal kjøre Oslo - Trondheim, på sommerferie til Danmark, eller ta en dagstur til Strømstad for å storhandle. 

 

Slik bruker du ladekartet

Når du navigerer rundt i kartet ser du markører der ladestasjonene befinner seg. Når du klikker på markørene får du opp praktisk informasjon om ladestasjonene. Bilde av ladestasjonen vises der dette er tilgjengelig, og skal gjøre det enda enklere for deg å finne frem. Du kan legge inn den planlagte reiseruten din og se hvilke ladestasjoner som finnes på veien, eller bare søke opp et sted som du er nysgjerrig på. Du kan velge å vise ladestasjoner for alle biltyper, eller en for din spesifikke biltype. I filteret kan du også sette innstillinger for ladetype, tilgjengelighet og p-avgift. 

Vårt ladekart finnes også som app

En nettside er ikke alltid den mest praktiske løsningen når man allerede befinner seg ute langs veien, og derfor finnes ladekartet også som en praktisk mobilapp. Den inneholder akkurat det samme kartet som vi har på nettsidene våre, i tillegg til at den bruker funksjonaliteten i mobiltelefonens innebygde kartløsning.


For Android-telefoner er dette Google Maps, og for iPhone er det Apple Maps. Dette betyr at appen vil laste raskere enn hva nettsiden gjør på mobil, og den bruker også mindre data og batteri.

 

Du kan laste ned Ladestasjoner-appen her: