Hvilken elbillader skal jeg velge?

De fleste som er på utkikk etter elbillader, ønsker seg den som er best. Men hva er det som utgjør den beste elbilladeren? Naturligvis kan preferanser variere hos den enkelte, men for de fleste vil pris, styrke og smarte tekniske funksjoner avgjøre hvilken elbillader de velger.

Zaptec Go og Easee Home er begge kraftige hjemmeladere som gir mulighet til smart og hurtig lading. Under kan du se en sammenligning av nøkkelfunksjonene til de to.

 

Zaptec Go

Easee Home

Pris

Kr 14 999

(inkludert installasjon)

Kr 14 590

(inkludert innstallasjon)

Type ladekontakt

Type 2 kontakt/uttak

Type 2 kontakt/uttak

Kompatibilitet

Kompatibel med alle elbiler og hybrider

Kompatibel med alle elbiler og hybrider

Maksimal ladeeffekt

22 kW / 110 km per time lading

22 kW / 110 km per time lading

Ladekabel

EU standard, kjøpes separat

EU standard, kjøpes separat

Ladestyring

Applikasjon

Applikasjon

Avansert strømstyring (APM)

Ja, inkludert

Ja, kjøpes separat (Easee Equalizer)

Kommunikasjon

4G/LTE (krever abonnement) og WiFi

4G/LTE (inkludert) og WiFi

Farge

Sort, hvit, blå, brun, grå, grønn

Sort, hvit, grå, blå, rød

Easee-lader

Easee Home er en smart og kraftig hjemmelader med et lekkert design. Ladeboksen lader raskt, er enkel både for sluttbruker og elektriker, og har en infrastruktur som gjør det enkelt å utvide til flere ladestasjoner etter hvert som behovet for elbilladere skulle øke.

På Markedsplassen kan du kjøpe Easee ladeboks både med og uten installasjon

Easee Home ladeboks — 22kW — 32A/1+3-FAS — Type 2 kontakt

  • Rask avtale om installasjon
  • Trygg montering av en registrert installasjonsvirksomhet
  • Inkludert 15 meter kabel fra sikringsskap, og inkludert festemateriell

kr 14,590

Les mer

Zaptec Go

  • Sertifisert iht. de høyeste sikkerhetsstandarder.
  • WiFi eller 4G* LTE-M gjør at den holder seg automatisk oppdatert.
  • Med funksjonsbelyststikkontakt og mulighet for RFID-brikke

kr 14,999

Les mer

Zaptec Go-lader

Zaptec Go er en ladestasjon beregnet for hjemmelading, i privat garasje til enebolig eller privat parkeringsplass. Laderen skiller seg ut ved å være svært liten og nett, den er på størrelse med et nettbrett, og er sertifisert i henhold til de høyeste sikkerhetsstandardene.

På Markedsplassen selges Zaptec Go kun med installasjon for din trygghet.

Lavere strømpris med smart lading for elbil

Både Easee og Zaptec kan styres gjennom tredjepartsapper for smart lading – med en Zaptec-lader kan du også abonnere på “økolading” i deres egen app. Men hva betyr det egentlig å lade smart? Kort forklart er smartlading av elbil at bilen automatisk lader når strømprisen er på sitt laveste. For mange er dette spesielt relevant nå som vi har så høye strømpriser i Norge.

Fjordkraft-appen gir deg full oversikt og hjelper deg med å spare penger når du lader elbilen din. Med appen kan du både følge med på hvor mye ladingen koster deg til enhver tid, se hvor mye strøm du har brukt på ladingen og styre lading av elbil direkte fra mobilen.

Last ned appen vår fra App Store eller Google Play!

Rask og sikker elbillading

Sikkerhet er det viktigste aspektet når du skal finne ladeboks til elbilen. Å lade elbil i stikkontakt er ikke anbefalt, og det stilles også et krav om at kontakten må ha en dedikert kurs på 10A med jordfeilbryter type B. Dette fordi kontakten ikke er ment for typen belastning lading av elbil gir over tid. Lading av elbil med skjøteledning er absolutt ikke tillatt.

En hjemmelader med smartlading sikrer deg imidlertid trygg lading av elbil. Ladere med lastbalansering justerer strømforbruket fortløpende etter tilgjengelig strøm i et anlegg, som betyr at du ikke trenger å frykte at hovedsikringen går dersom det brukes mye strøm i huset for øvrig.

Både Zaptec og Easee har såkalt avansert strømstyring, men for denne funksjonen må du kjøpe et av tilleggsproduktene – enten Easee Equalizer eller Zaptec Sense.

Zaptec eller Easee?

Zaptec Go og Easee Home hjemmeladere har flere likheter enn de har forskjeller. De fungerer begge med alle typer elbiler og hybridbiler, de har begge muligheter for avansert strømstyring og begge ladere har opplegg for smart lading. Begge type ladere må også installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

Ifølge NAF er imidlertid Zaptec den beste elbilladeren. De har gjort en test av flere ladebokser, og konkluderer med at den scorer høyt på alle punkter samt at det er den aller tryggeste elbilladeren.