Easee smart lading

Er du en av dem som har gått til innkjøp av en elbil, bør du vurdere Easee smart lading. Bortimot 85 % av den norske befolkningen lader i dag hjemme, der halvparten bruker en vanlig stikkontakt. Det er både farlig, tidkrevende og vil koste deg dyrt i lengden. Velger du i stedet å investere i en Easee ladeboks, vil du spare strøm, tid og penger.

Hvordan lade elbil hjemme?

Med på kjøpet av nye elbiler følger en ladekabel som i utgangspunktet kan brukes på to forskjellige måter hjemme; i en stikkontakt eller på en ladestasjon.

Mange vil umiddelbart tenke at førstnevnte er den enkleste og rimeligste metoden, men slik er det ikke. For å fullade en elbil skal det store mengder strøm til over en lengre periode, noe en vanlig stikkontakt ikke er egnet for.

For å unngå en eventuell overbelastning eller kortslutning, vil du derfor måtte montere en strømkurs som er tilpasset bruken. I praksis betyr det at du må installere en egen kurs til stikkontakten som elbilen skal kobles til.

Likevel kan feil bruk av kontakten føre til slitasje og i verste fall brann. Derfor anbefales det å installere en ladestasjon i stedet. En ladestasjon er et elektrisk apparat som er laget for lading av elbil, og er mye sikrere enn et vanlig støpsel.

Smart lading av elbil hjemme

Det finnes både enkle og smarte ladebokser. Forskjellen er at en enkel ladeboks kun sørger for å lade elbilen din, mens en smart ladeboks i tillegg hjelper deg å lade enklere, sikrere og mer effektivt.

Med økt salg av elbiler og høye strømpriser, vil bruk av smart lading være en investering i fremtiden. Jo flere elbiler det er på veiene, desto større blir behovet for hjemmelading. Når flere lader samtidig, vil det legge enda større trykk på strømnettet og øke strømprisene ytterligere.

Teknologien til Easee smart lading vil følge med på når strømmen er billigst og lade når strømprisen er på sitt laveste.

Som kunde hos Fjordkraft får du tilgang til en egen app som gir deg full kontroll på ladingen. I tillegg til at den vil fortelle deg hvor mye ladingen til enhver tid koster deg, vil du også kunne se når smart lading er planlagt og hvor mye du sparer på å bruke funksjonen. Dersom smart lading ikke blir gjennomført, vil appen gi deg beskjed om det. Du kan når som helst starte og stoppe ladingen i Fjordkraft-appen.

Du trenger ikke å bekymre deg for om garasjen eller parkeringsplassen har wifi-dekning. Med integrert 4G/eSIM sørger Easee Home ladeboks for at du har full oversikt - hele tiden!

Hvor mye koster det å lade elbil hjemme?

Hvor mye det vil koste deg å lade hjemme avhenger av flere faktorer, deriblant strømprisen og bilens batterikapasitet. Siden strømprisen forandrer seg gjennom året, er det vanskelig å regne ut nøyaktig. Går vi ut ifra en gjennomsnittlig pris for strøm, nettleie og avgifter, kan vi gange bilens batterikapasitet med 1 krone for å finne omtrentlig pris for lading av elbil hjemme.

Med Strøm til spotpris får du kontinuerlig oversikt over markedsprisen på strøm. I Fjordkraft-appen vil spotprisen oppdateres hele tiden, i tillegg til at du kan se hvordan strømprisen vil svinge i løpet av det kommende døgnet.

Ved hjelp av Easee smart lading kan du velge om du skal lade smart og rimelig når det totale strømforbruket er lavt, eller om du skal lade rask. Sistnevnte vil typisk være i situasjoner der du har behov for å bruke bilen så snart som mulig. Med sin banebrytende teknologi gjør Easee Home det mulig å lade elbilen din opptil ti ganger raskere enn i en vanlig stikkontakt.

Installere Easee smart lading

Easee Home ladeboks klarer å tilpasse seg alle elbiler, og støtter alle strømstyrker og strømnett. Vær imidlertid obs på at den kun kan installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

Vi tilbyr standard installasjon av Easee-laderen på kjøpet, og det eneste du trenger å gjøre er å ta kontakt – så finner vi sammen et passende tidspunkt.

Gjør et smart valg og velg Easee smart lading

I takt med at elbilsalget blir høyere, øker også interessen for boliger som har elbilladere installert. Selv om det koster å montere en hjemmelader, har det vist seg at smart lading er med på å øke verdien på boligen din.

Ønsker du å dele opp beløpet og betale i ditt eget tempo, kan du velge delbetaling i Markedsplassen.

Ut mai har vi et tilbud på Easee Home ladeboks på kr12.990,-