Historiske strømpriser

Lurer du på hvordan strømprisene har utviklet seg i det siste? Få en samlet oversikt over månedsprisene for alle prisområdene på strømbørsen.

Se historiske strømpriser

Sammenligne strømpriser

Synes du det er komplisert å finne ut av prisene for strøm? Se våre tips for å sammenligne strømpriser.

Sammenligne strømpriser

Strømpriser time for time

Strømpriser varierer fra time til time, men hvorfor gjør de det? Kan du som forbruker dra nytte av dette?

Strømpriser time for time

Trenger du hjelp til å finne riktig strømavtale?

Det finnes ulike typer strømavtaler. Vi hjelper deg gjerne å finne den avtalen som passer best for deg.

Bli oppringt

Hva påvirker strømprisen?

Strømprisen i Norge endrer seg stadig, og prisen blir oppgitt i øre per kWh. Prisen påvirkes blant annet av hvor mye strøm som forbrukes. Derfor får vi ofte høyere strømkostnader i perioder der folk bruker mye strøm, for eksempel når temperaturene er lave.

Det finnes fem ulike strømregioner i Norge. Dette er fordi produksjonen og tilgangen på strøm kan variere mellom landsdelene. Derfor vil du oppleve noe ulike pris på strøm, avhengig av hvor i landet du bor.

Som regel har områdene i Sør-Norge ganske like priser, hvor NO2 Kristiansand har bedre forbindelser mot utlandet enn NO1 Oslo og NO5 Bergen. Det kan gjerne føre til at prisene i NO2 avviker litt fra resten av Sør-Norge. Midt- og Nord Norge har ofte lavere priser enn Sør-Norge og særlig Nord-Norge har begrenset eksport-kapasitet som typisk gir lavere priser.

Vanligste spørsmål om strømpriser

Strømstøtte: Kompensasjon for høye strømregninger

Med strømstøtte fra staten får du tilbakebetalt deler av strømutgiftene gjennom nettleien. Strømstøtte er en midlertidig støtteordning som skal hjelpe husholdninger å håndtere de høye strømprisene. Finn ut mer om strømstøtte

Hvor mye koster strøm?

Hvor mye strøm koster hver måned styres av hvor mye strøm husholdningen forbruker, men selve prisen på strøm er det ikke så lett å ha kontroll over.

Hvor mye koster strøm?