Lade elbil

Sparer stort på smartlading

LADER OFTE: Med 20 ladeøkter i måneden er det mye penger å spare på smartlading. Gabe Pongracz følger med på besparelsen i Fjordkraft-appen. Foto: Privat

Publisert: 17. mars 2023

- Jeg gir Fjordkraft-appen åtte av ti poeng. Den forteller meg når det er billigst å lade.

Det sier Gabe Pongracz (38), storfornøyd med muligheten til å kunne smartlade elbilen sin ved hjelp av Fjordkraft-appen.

- Jeg er blitt mer og mer opptatt av strøm og strømsparing den siste tiden. De høye prisene tvinger oss til det, sier Pongracz.

Canadieren bosatt på Råholt byttet nylig til Fjordkraft fra et annet strømselskap, hvor han hadde en vanlig spotavtale. Også her hadde han mulighet for smartlading.
Men Pongracz hadde hørt mye bra om Fjordkrafts strømavtale «Spot med forvaltning», og han ble gledelig overrasket da han oppdaget at han kunne smartlade også med Fjordkraft-appen. Da byttet han strømselskap med en gang.

- Det er egentlig litt underkommunisert at dere har smartlading, jeg synes Fjordkraft har gode løsninger, sier han.

Elbileiere lader bilen sin gjennomsnittlig rundt ti ganger i måneden. Pongracz har normalt 21 ladeøkter i løpet av en måned. Å benytte seg av smartlading gir ham en besparelse på opp mot 1 000 kroner per måned, noen ganger mer, sammenlignet med «vanlig» lading fra samme tidspunkt. Etter at han byttet til Fjordkraft i august gjennomførte han sin første smartlading 18. august. Da vi snakket med ham 22. september hadde han spart 724 kroner.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg har avtalen «Spot med forvaltning», og med den regner jeg med å spare enda mer på strømmen. Så langt ser det veldig lovende ut, sier 38-åringen.

 


SPARER MYE: Med Fjordkraft-appen har Gabe Pongracz full oversikt over hvor mye han har spart på smartlading, sammenlignet med «vanlig» lading fra samme tidspunkt. Fra 18. august til 22. september sparte han 724 kroner. Foto: Privat

Tusenvis av kunder bruker Fjordkraft-appen til smartlading og for å få innsikt i eget strømforbruk. Per i dag kan 18 bilmerker kobles opp i appen, og tjenesten er under kontinuerlig utvikling.
- Nå som prisene varierer så mye gjennom døgnet er det gode muligheter for å spare mye penger. Det er denne kunden et godt eksempel på, sier Torfinn Fæste-Belbo, produktleder for e-mobilitet i Fjordkraft.

Les mer om smartlading .


Fakta om Spot med forvaltning

  • Kombinerer prissikring og spotpris. Målet er å unngå de høyeste pristoppene.
  • Våre forvaltere jobber for å oppnå gode sikringspriser for deg.
  • Dersom forvalterne oppnår en bedre pris enn spotprisen får du 80 prosent av gevinsten.
  • Dette har vist seg å være lønnsom for kundene våre over tid. Avtalen har vært bedre enn spotprisen alle måneder i 2022.
  • Historisk resultat er ikke en garanti for fremtidig gevinst.


Les mer om Spot med forvaltning.