Lade elbil

Hvordan lade elbil hjemme?

Flere og flere går til anskaffelse av elbil, men informasjonen om hvordan å lade elbilen hjemme er ikke alltid så god som den burde være. Her er våre beste tips til deg som vil lære mer om lading av elbil.

Publisert: 21. februar 2018

Unngå å lade i stikkontakten når du lader elbilen hjemme

Det er mange som lader elbilen sin i en vanlig stikkontakt hjemme, og det er tydelig at mange ikke er klar over at denne lademetoden kun skal brukes til nødlading i ny og ne siden det kan føre til varmeutvikling og brann hvis man har uflaks.

 

Regelmessig lading av elbil i en stikkontakt som er satt opp til andre formål (for eksempel i garasjen eller ute) er faktisk brudd på el-forskriftene, fordi dette er å anse som en bruksendring i følge Direktoratet for sikkerhet og beredskap.

 

Lading med hjemmelader

Den sikreste måten å lade hjemme på er å bruke en hjemmelader som er installert på en egen kurs.

  • En ladestasjon er mye tryggere å bruke enn en stikkontakt, på grunn av de mange sikkerhetsfunksjonene som sitter inne i ladestasjonen.
  • Alle risikofaktorene ved lading blir tatt hånd om av systemene i ladestasjonen og bilen.
  • Det kommer ikke strøm på hverken ladekabel eller bil før bilen “sier ifra” at den er klar til å lade.

Kosten for å kjøpe og installere en hjemmelader er ofte den samme som å få en eksisterende stikkontakt oppgradert etter forskriftene, så vi vil påstå at det er verdt investeringen å gå til anskaffelse av en slik ladestasjon hjemme. I vår Markedsplass finner du ulike ladestasjoner til hjemmebruk. Her kan du lese mer om hvordan du kan bestille en elbil-lader.Lading i fellesgarasje i sameie eller borettslag

Bor du i et borettslag eller sameie? Om det mangler ladestasjon der du bor kan du vanligvis ikke sette opp en ladestasjon i fellesgarasjen på egen hånd, så her er det lurt å sjekke opp med styreleder om hvordan man kan gå frem. Nå kan Fjordkraft tilby en komplett og fremtidsrettet løsning for lading i boligselskap. Snakk gjerne med oss om hvordan du kan få enkel lading av elbil der du bor.

 

Trenger du hurtiglader på farten?

Besøk hurtigladekartet eller last ned appen (App Store/Google Play)