Lade elbil

Hvordan lade elbil hjemme?

Flere og flere går til anskaffelse av elbil, men informasjonen om hvordan å lade elbilen hjemme er ikke alltid så god som den burde være. Her er våre beste tips til deg som vil lære mer om lading av elbil.

Publisert: 21. februar 2018

Unngå å lade i stikkontakten når du lader elbilen hjemme

Det er mange som lader elbilen sin i en vanlig stikkontakt hjemme, og det er tydelig at mange ikke er klar over at denne lademetoden kun skal brukes til nødlading i ny og ne siden det kan føre til varmeutvikling og brann hvis man har uflaks.

 

Regelmessig lading av elbil i en stikkontakt som er satt opp til andre formål (for eksempel i garasjen eller ute) er faktisk brudd på el-forskriftene, fordi dette er å anse som en bruksendring i følge Direktoratet for sikkerhet og beredskap.

 

Lading med hjemmelader

Den sikreste måten å lade hjemme på er å bruke en hjemmelader som er installert på en egen kurs.

  • En ladestasjon er mye tryggere å bruke enn en stikkontakt, på grunn av de mange sikkerhetsfunksjonene som sitter inne i ladestasjonen.
  • Alle risikofaktorene ved lading blir tatt hånd om av systemene i ladestasjonen og bilen.
  • Det kommer ikke strøm på hverken ladekabel eller bil før bilen “sier ifra” at den er klar til å lade.

Kosten for å kjøpe og installere en hjemmelader er ofte den samme som å få en eksisterende stikkontakt oppgradert etter forskriftene, så vi vil påstå at det er verdt investeringen å gå til anskaffelse av en slik ladestasjon hjemme. I vår Markedsplass finner du ulike ladestasjoner til hjemmebruk. Her kan du lese mer om hvordan du kan bestille en elbil-lader.Lading i fellesgarasje i sameie eller borettslag

Bor du i et borettslag eller sameie? Om det mangler ladestasjon der du bor kan du vanligvis ikke sette opp en ladestasjon i fellesgarasjen på egen hånd, så her er det lurt å sjekke opp med styreleder om hvordan man kan gå frem. Nå kan Fjordkraft tilby en komplett og fremtidsrettet løsning for lading i boligselskap. Snakk gjerne med oss om hvordan du kan få enkel lading av elbil der du bor.

 

Trenger du hurtiglader på farten?

Besøk hurtigladekartet på ladestasjoner.no (ekstern lenke) eller last ned appen (App Store/Google Play)