Lade elbil

Våre hjemmeladere til elbil er best i test

Ladeboksen eMH1 kommer på førsteplass i DinSides store test av hjemmelader til elbil. Denne ladeboksen kan du kjøpe med rentefri nedbetaling hos Fjordkraft.

Publisert: 14. januar 2019

Visste du at du kjøpe en ferdig montert hjemmelader fra Fjordkraft? Da kan du trygt stå opp til fulladet bil hver morgen.

 

Vinner i test av hjemmeladere for elbil

I desember 2018 publiserte dinside.no en test av i alt 12 ladebokser for hjemmebruk. Ladeboksene ble testet på sikkerhet, brukervennlighet og pålitelighet, og Ladeboksen eMH1 stakk av med seieren. Dette er den samme ladeboksen som du kan kjøpe gjennom oss. Bestill elbil-lader her.

 

Elbil-lader som tåler norske forhold

Ståle Kvitle, konserndirektør i DEFA i Norge som er forhandler av ladeboksene, sier til DinSide at både ABL (som produserer hjemmeladeren) og DEFA er gjensidig glade for testresultatene. Samtidig uttaler han at det er et resultat av tett samarbeid om produktutvikling.

 

- Det har vært en pågående produktutvikling i mange år, og alle komponenter er så gjennomtestet; bare i Norge er det montert mer enn 60.000 slike ladestasjoner, som står i Norge i kulda. Disse ladestasjonene har fått testet seg skikkelig i real life, så det er fint at testen bekrefter det vi har sett i veldig lang tid nå, uttaler Kvitle til DinSide.

 

Han sier videre at eMH1 har vunnet denne testen på tre områder, hvor det ene er sikkerhet - som er svært viktig.

 

  • Er du på utkikk etter hjemmelader til elbil eller ladbar hybrid? Vi tilbyr forskjellige varianter fra ledende leverandører på Fjordkraft Markedsplass

 

Ladestasjon er sikreste alternativ for elbil-lading

En fastmontert ladestasjon den sikreste løsningen for lading av elbil. Det er mange som lader elbilen sin i en vanlig stikkontakt hjemme, og det er tydelig at mange ikke er klar over at denne lademetoden kun skal brukes til nødlading i ny og ne siden det kan føre til varmeutvikling og brann hvis man har uflaks. Den tryggeste måten å lade hjemme på er faktisk å bruke en hjemmelader som er installert på en egen kurs. Med en hjemmelader tar det ca 6-8 timer å lade, og det er mye tryggere enn å bruke en stikkontakt. Dette er på grunn av alle sikkerhetsfunksjonene som sitter inne i ladestasjonen.

 

Les mer: Slik lader du elbilen hjemme