Spørsmål og svar

Vesterålskraft Strøm AS blir en del av Fjordkraft, og du har kanskje noen spørsmål i forbindelse med overgangen. Her finner du en oversikt over spørsmål og svar.

Jeg er kunde hos Vesterålskraft Strøm, vil jeg oppleve noen forskjell som kunde hos Fjordkraft?

I praksis vil du merke liten forskjell utover at avsender på regningen for strøm er Fjordkraft og ikke Vesterålskraft Strøm. Utover dette betyr overgangen følgende for deg:

  • Uendret strømavtale
  • Dersom du har Jevn betaling fortsetter denne tjenesten som før. Nytt navn på tjenesten vil være Full Kontroll.
  • Mange flere vil få strøm og nettleie samlet på én faktura. Dette som en fordel for deg som kunde, og som følge av en avtale om gjennomfakturering mellom flere nettselskap og Fjordkraft. 
  • Samme lokale kundefordeler som før 
  • Mange nye kundefordeler (Deriblant egen kunde-APP, rimelig mobilabonnement og rabatter i et bredt utvalg nasjonale kjeder) 
  • Lokal kundeservice fra de samme flinke folkene som tidligere jobbet for Vesterålskraft strøm.


Hva skjer videre?

Fra og med desember 2019 får du faktura fra Fjordkraft. Vi tar oss av alt det praktiske med overgangen, og du slipper å foreta deg noe. Hvis du har Avtalegiro eller eFaktura får du dette automatisk med deg videre.

 

Hvordan kan jeg ta i bruk fordelene hos Fjordkraft?

Du som er kunde i Vesterålskraft Strøm har nå tilgang til Fjorkraft sine fordeler. Du kan enkelt laste ned Fjordkraft-appen og benytte fordelene dine.

 

Vesterålskraft Strøm har bidratt med sponsormidler til lokale lag og foreninger. Vil dette opphøre?

Nei, alle løpende sponsoravtaler fortsetter som normalt og lokale lag og foreninger har samme muligheter som før til å motta bidrag fra oss.

 

Vesterålskraft-konsernet har blant annet nettselskap og bredbånd. Hva skjer med disse selskapene?

Konsernet Vesterålskraft AS vil bestå med datterselskapene:

Vesterålskraft Nett AS

Vesterålskraft Produksjon AS

Vesterålskraft Bredbånd AS

Vesterålskraft Eiendom

Valget om å selge aksjene i Vesterålskraft Strøm gjør det mulig for strømselskapet å satse fremover. Kontoret på Sortland vil leve videre med de samme flinke folkene, og det gode naboskapet med Vesterålskraftselskapene vil bestå. For Vesterålskraftkonsernet er dette en mulighet og et fremtidsrettet valg om videre satsing i Vesterålen.

 

Hvorfor skjer dette?

Vesterålskraft Strøm har siden oppstarten i 2010 opplevd en eventyrlig vekst. Vi har vært nytenkende og ivrig på å forbedre oss. Vi var et av de første strømselskapene i Norge som lanserte et fordelsprogram og i tillegg det eneste selskapet som i nyere tid har etablert et salgssenter nord for Trondheim. Vi ser hele tiden etter muligheter for å forbedre oss og tjenestene vi leverer til våre kunder. Vi har ambisjoner om videre vekst, men markedet er tøft og marginene små.

Fremover tyder mye på at konkurransen på kraftmarkedet blir enda tøffere og lønnsomheten dårligere. De små kraftselskapene vil bli utfordret, til tross for at de har lojale kunder. I snart 10 år har vi samarbeidet tett med Fjordkraft, og flere av it-løsningene vi benytter er utviklet av dem i samarbeid med oss. Vi har stor tillit til Fjordkraft, et svært fremtidsrettet selskap som vi mener har det mest innovative miljøet i kraftbransjen. Selskapet har store vekstambisjoner i Nord-Norge, men mangler kjennskap til det lokale kraftmarkedet her. Med Vesterålskraft på laget får Fjordkraft et regionskontor i nord og kan utvikle kompetanse og skape flere arbeidsplasser i Vesterålen.

 

Hva innebærer dette?

Vesterålskraft Strøm AS får Fjordkraft som ny eier, mens våre eierkommuner bytter ut sine aksjer i Vesterålskraft Strøm mot eierskap i Fjordkraft. Vesterålen blir Fjordkraft sitt eneste regionskontor nord for Trondheim og får midler til å levere enda bedre tjenester til våre strømkunder. Bø, Sortland og Øksnes kommune får eierskap i en av Norges mest kjente merkevarer, i tillegg til at vi beholder kompetansearbeidsplassene i Vesterålen. For strømkundene til Vesterålskraft innebærer denne endringen ingen forskjell fra tidligere, annet enn en ny avsender av strømregningen.