Lyst til å bli salgsrådgiver i Fjordkraft?

Er du opptatt av fleksitid og godt arbeidsmiljø? Eller motiveres du av utfordringer og lønn? I moderne kontorlokaler på Sortland finner du Fjordkrafts regionkontor Nord-Norge. Her er det høyt under taket og god stemning mandag til fredag

 

Fjordkraft har som mål å være Norges mest attraktive strømleverandør. For å nå målet vårt må vi ha med oss landets beste medarbeidere. Kanskje det er deg?

Her kan du søke på stillingen som salgsrådgiver i Fjordkraft

Bli bedre kjent med to av selgere i Fjordkraft, Mairold og Anita, og les deres erfaring. De kommer også med noen gode tips til deg som ønsker å vite mer om hvordan det er å jobbe i Fjordkraft. 

Mairold Kaasik er i 20 årene og har vært ansatt i Fjordkraft i 1 år, og Anita Adolfsen er i 60 årene og har jobbet her i 6 år.

Anita har tidligere jobbet 35 år i bank, men jobber nå som selger i Fjordkraft.

Selger sortland

- Jeg er jo veldig glad i å snakke med folk, så den største forskjeller er at jeg nå snakker med folk på telefonene og ikke ansikt til ansikt.

Når Mairold var ferdig med en bachelor i ledelse, ønsket han seg en fleksibel jobb der han kunne få litt mer arbeidserfaring.

- Jeg er veldig interessert i psykologi, så å ha en jobb som går ut på å snakke med mange forskjellig mennesker syntes jeg hørtes veldig bra ut. Det er store karrieremuligheter i Fjordkraft, og som ung og ambisiøs er det veldig bra, smiler han. 

Ulike arbeidsoppgaver hos Fjordkraft

- Min jobb går ut på og ringe til folk som ikke har strømavtale grunnet flytting, da kontakter jeg dem for å høre hvilket behov de har, for så å komme med et godt tilbud, forklarer Mairold.  

Fjordkraft har prismatch på alle sine strømavtaler, men likevel skjer det av og til at folk sier opp avtalen sin hos Fjordkraft. Da er det Anita sin oppgave å ringe opp kunden for å høre hva som gjorde at de skiftet leverandør og for å finne ut om det er noe hun kan bistå med, eventuelt tilby prismatch. Men som hun selv sier, er det heldigvis ikke så mange av de samtalene, folk er som regel godt fornøyd med Fjordkraft.

Hvordan er arbeidsmiljøet?

- Det er kanskje det aller beste med jobben, miljøet her. Det er høyt under taket og vi stiller opp for hverandre, uansett hvilken avdeling du hører til. Vi er utrolig forskjellige og det er et bredt aldersspenn fra yngst til eldst, og likevel går alle godt overens. Latteren sitter løst her.  

Hvordan var ansettelsesprosessen?

Mairold ble ansatt i Fjordkraft via rekrutterings- og bemanningsbyrået Personalhuset

- Deres kompetanse og erfaring har vært utrolig hjelpsomt. I starten hadde jeg mange spørsmål om ulike ting, da var det veldig fint at jeg hadde en egen rådgiver i Personalhuset jeg kunne henvende meg til, som svarte på alt jeg lurte på sier Mairold. 

Selger sortland

God opplæring i Fjordkraft

  • God salgsopplæring
  • Lærer ulike teknikker
  • Kollegaer deler kunnskap og erfaring

- Du får god salgsopplæring. Det finnes mange råd, tips og teknikker for å bli en god selger. Gradvis finner du fort ut hva som fungerer for deg og ikke. Vi lærer jo mye av hverandre også, av og dele erfaringer og kunnskap. Det finnes jo en mal som man følger i begynnelsen, men etterhvert sitter jo den som ei kule og du kan begynne og improvisere litt mer. Du får en god intuisjon, og alle her gjør sin egen greie, det som kjennes naturlig for en selv sier de to selgerne Mairold og Anita.

Hvordan lykkes du med salg?

  • Være glad i folk og like å prate med folk
  • Målbevisst
  • Hardhuda
  • Strukturert
  • God til å lytte

Begge er enige i at dette er egenskaper du enten har eller får av å jobbe med salg.

Mairolds beste tips...

til deg som er nysgjerrig på hvordan det er å jobbe i Fjordkraft:

- Det er smart å være på´n! Ring masse i begynnelsen, da får du erfaring og det vil gjøre deg trygg veldig fort. Dessuten er det ikke farlig å gjøre feil, det skjer med alle, ingen er ekspert på noe de ikke har gjort før.  

- Før jeg begynte her, var min oppfatning på linje med veldig mange, at folk ikke liker telefonselgere. Men så viser det seg at folk stort sett er veldig hyggelige. Jeg har nesten bare fine samtaler med kunder. Det hender seg jo av og til at noen slenger på røret eller er ufine, men da er det bare å riste det av seg og plukke opp telefonen igjen, sier han. 

Her kan du søke på stillingen som salgsrådgiver i Fjordkraft

“Det finnes folk her som ikke turte å ta opp telefonen den første dagen, og som nå er toppselgere!”

Selger sortland

Hjelpen er aldri langt unna. Folk stiller opp for hverandre og spør jevnt og trygt om hvordan det går, eller om du trenger hjelp til noe. Det høres litt teit ut, men det er faktisk aldri kjedelig her. Vi samarbeider godt - Mairold Kaasik, selger i Fjordkraft. 

Pinlig stillhet, hva er det?

- Du blir flink til å holde deg oppdatert på nyhetsbildet og vær og vind. Selv om samtalene skal handle om strøm, kommer man inn på veldig mange andre temaer også, det gjør samtalene og dagene her veldig variert. Du blir jo vanvittig god på smalltalk, og aldri nervøs for pinlig stillhet eller det å snakke med folk, sier Anita Adolfsen.

- Ifølge Anita har jeg tydeligvis blitt veldig god på smalltalk, noe jeg ikke var i det hele tatt i begynnelsen. Det er ikke en egenskap du må ha for å begynne her, den kommer etterhvert uansett, smiler Mairold.

Begge selgerne er enige om at dette er en jobb som passer for både introverte og ekstroverte. Selv om vi  som jobber her er veldig forskjellige, har vi det veldig fint i hverandres selskap. Samholdet er godt, Men “the more the merrier!", vi gleder oss til å ta imot nye kollegaer. Peis på! 

 

Nå må vi nesten tilbake til telefonene, sier de. Snakkes! 

 

Spørsmål angående stillingen?
Ta kontakt med:

Salgsleder; Sindre Thunestvedt – 46 54 53 03 / sindre.thunestvedt@fjordkraft.no

Salgssjef; Trond Forsdahl – 48 88 46 10 / trond.forsdahl@fjordkraft.no

Søk nå