Hva betyr de ulike begrepene i kostnadsvisningen?

Strømkostnadene er ikke alltid like enkel å forstå. Derfor har vi laget en liten forklaring over hva man kan se i appen og i Min side.

På Min side har man oversikt over historisk data, og i appen kan du se energileddet og kapasitetsleddet du ligger på. 

 Kostnadsoversikt i Min side

Kostnadsoversikt i Min side

Strømkostnad

Strømkostnad er et estimat på hvor mye du skal betale for strømmen denne måneden. Kostnaden blir beregnet ut fra forbruket ditt og strømavtalen din. Du kan følge med i appen og se hva strømmen kan koste deg, og bryte det ned til måneder og dager.

 

Nettleie

Nettleien betaler du til din lokale netteier. Den inkluderer frakt av strøm til boligen din, vedlikehold og utbedringer av ledningsnettet, i tillegg til skatt og statlige avgifter. I appen får du se oversikt over energiledd og kapasitetsledd. 

  • Energiledd - Hva energiledd vil koste deg kan du se i appen. Dette regnes ut fra hvor mye strøm du bruker. Noen nettselskaper har også forskjellig pris ut fra når på døgnet du bruker strøm. For eksempel at du betaler mindre per kWh i helgen og på natten. Det vil si at det kan lønne seg å flytte strømforbruket til disse periodene. Vi anbefaler likevel ikke å vaske klær om natten når du sover.
  • Kapasitetsledd - I appen har du alltid en oversikt over hvilket kapasitetsledd du ligger på. For de fleste kunder vil dette regnes ut i fra snittet av de tre timene du brukte mest strøm, fordelt på tre ulike dager, i løpet av måneden. Det vil si at du kan spare penger ved å fordele strømforbruket ditt jevnt utover og unngå perioder hvor alt er på samtidig. 

 

Strømstøtte

Som Fjordkraft-kunde får du strøm og nettleie samlet på én regning. Det betyr at strømstøtten allerede er trukket fra når du får regningen din. Det er netteieren din som regner ut strømstøtte og sørger for at denne blir riktig.

Kostnadsoversikt i appenNettleie kostnadsoversikt i appen

Kostnadsoversikt i appen