Klima

Nå kan du lagre solstrømmen på et virtuelt “batteri”

Har du solceller på taket? Nå kan du spare overskuddsproduksjon «i skyen», og bruke strømmen når du selv ønsker.

Publisert: 10. desember 2019

Lagre strømmen til du trenger den

Hvis du er privatkunde hos Fjordkraft og har solceller på taket selger du sannsynligvis overproduksjonen fra solcellene dine fortløpende ut på strømnettet. Nå kan du i stedet lagre et ubegrenset antall kWh til senere bruk. Vi kaller dette Solkonto. 

 

– Overskuddsproduksjon forekommer hyppigst på solrike sommerdager når strømprisene er lave. Vi tilbyr kundene våre å spare strømmen og bruke den når egenproduksjonen faller og strømprisen stiger, forteller Christian Kalvenes, konserndirektør for privatmarkedet i Fjordkraft.Styr alt selv i Fjordkraft-appen 

Dette høres kanskje litt komplisert ut, men det lover vi at det ikke vil være. I oktober 2019 ble den nye Fjordkraft-appen lansert, og her inne vil du enkelt både kunne følge med på produksjonen fra solcellene dine. Du velger selv om du ønsker å lagre overskuddsproduksjonen på konto eller selge strømmen fortløpende.

 

– Vi har stor tro på at solkontoen, kombinert med en ny Fjordkraft-app, vil være etterspurte løsninger for kunder som produserer egen strøm. Kunden kan se egen saldo og styre uttaket fra solkontoen ved hjelp av Fjordkraft-appen, forklarer Kalvenes. Slik fungerer det i praksis

Strømmen spares i kilowattimer. En kWh inn er også en kWh når den tas ut av kontoen, uavhengig av prisendringer. Fra strømmen produseres til den forbrukes kan den altså doble seg i verdi.

 

Du melder deg selv på solkonto-ordningen i Fjordkraft-appen, og det er gratis å ha en solkonto hos oss. Det legges ingen begrensing på hvor mange kWh du kan spare på solkontoen, men uttak må gjøres innen 18 måneder etter at strømmen ble produsert.

 

Ved uttak fra solkonto må du fortsatt betale strøm og nettleie for forbruket i den aktuelle perioden. Uttaket fra solkontoen kommer som en transaksjon på fakturaen din, og dette reduserer totalsummen.