Solenergi gir deg mange fordeler

Har du et tak med gode solforhold? Da har du potensiale til å produsere en god del av energien din helt selv. Her er noen av fordelene med å ha solceller på taket:

Ren solenergi er bra for miljøet

Velger du å produsere din egen solenergi kommer det alle til gode. Da dekker du noe av energibehovet ditt selv, og trenger ikke å få levert så mye strøm til boligen din som du ellers ville.

Selv i et land som Norge, som produserer mye energi gjennom vannkraft, er vi nødt til å importere strøm fra utlandet i perioder. Da hjelper det godt at forbrukere selv kan gjøre noe av strømproduksjonen, på en 100% fornybar måte! Du kan lese mer om hvordan solceller reduserer klimafotavtrykket her.

Du sparer strøm når solen skinner

Solceller på taket er en investering, og enten du ønsker den rimeligste løsningen eller vil ha et anlegg med mer effekt, vil det ta noen år før investeringen er nedbetalt. Men så snart solcelleanlegget er i drift kan du glede deg over at strømregningen reduseres hver gang solen treffer taket ditt. Besparelsen kommer som fratrekk direkte på strømregningen din, så du kan se frem til lavere strømutgifter i årene fremover. 

Strømmen du ikke bruker, kan du selge videre

I perioder med mye sol og varme, er det ikke sikkert du bruker opp all energien du produserer. Da kan du selge strømmen videre. Energien blir ganske enkelt sendt ut igjen på strømnettet slik at andre kan bruke den, og du får fratrekk på strømregningen din. Smart, ikke sant?

Du har rett på støtte fra Enova

Når du produserer din egen energi og selger overskuddsstrøm, kan du benytte deg av Enova sin støtteordning for solceller. Det betyr at du får tilbakebetalt en del av beløpet du betaler for solcelleanlegget ditt. Hvor mye du får avhenger av hvor mye strøm du produserer.

Sjekk prisen på solceller

Lurer du på hva solceller vil koste for deg? Med noen enkle tastetrykk kan du finne totalprisen, og se hvor mye du får i støtte.

WEB02