Få full kontroll på strømmen du produserer

Produserer du din egen strøm med solenergi, kan du ha din egen Solkonto hos Fjordkraft. Du bestemmer selv når du ønsker å bruke din egen strøm. 

Har du bestilt solcelleannlegg fra oss?

Hvis du har solceller på taket, og er privat strømkunde hos Fjordkraft får du din egen Solkonto. Med solceller på taket vil du i perioder kunne produsere et overskudd av strøm. Dette kan skje en varm sommerdag når solcelleanlegget produserer for fullt og familien er på stranda, eller kanskje du har reist på fjellet i påsken, mens solen steiker på hustaket hjemme. Da er det fint at du kan benytte deg av overskuddsstrømmen du produserer når du selv vil.  

Lagre overskudsstrømmen i din Solkonto

Solcelleanlegget vil ikke produsere hele døgnet, og du vil fortsatt ha behov for å kjøpe strøm fra oss i perioder, men det er opp til deg om du ønsker å ta ut overskuddet med en gang, eller spare til en høy strømregning senere. I Solkonto har du full oversikt over overskuddsstrømmen anlegget har produsert. Overskuddet lagres som kWh og du kan lagre uten begrensning i inntil 18 måneder. Hvis du ikke har tatt ut overskuddsproduksjonen på 18 måneder vil overskuddsproduksjonen i den eldste måneden bli tatt ut automatisk på din strømfaktura.

Solkontoen kommer automatisk i Fjordkraft-appen etter at solcelleanlegget er installert. Hvis du ikke er Strømkunde hos Fjordkraft fra før kan velge mellom hvilken som helst strømavtale hos oss

Ulike måter å ta ut uttak

Solkontoen tilbyr ulike måter å ta ut oppspart overskuddsstrøm. Med manuelt uttak bestemmer du selv hvor mye kWh du ønsker å ta ut av solkontoen. Det manuelle uttaket kan ikke overskride ditt faktiske forbruk, men skulle du ha tatt ut mer kWh enn forbruket, trekkes dette fra neste faktura. Ved manuelt uttak gjelder prisen for kWh på din strømavtale (uten mva.) den måneden du bestiller uttaket.

Med løpende uttak har du muligheten til å selge ut overskuddsstrømmen. Solkontoen vil da tømmes og legges inn på din neste strømfaktura. Videre selges overskuddsstrømmen fortløpende for Nord Pools spot-pris i ditt prisområde fordelt på timenivå (gjelder ikke med mva). Du betaler ingen nettleie på kWh som sendes på strømnettet, og heller ikke på uttak av Solkonto, men du kan derimot få en symbolsk rabatt av netteier fordi du bidrar til strøm på strømnettet.

 

Få direkte oversikt over produksjonen 

Når du kjøper Solcelleanlegg av oss følger det med en 4G-stikk. I Solkontoen og Fjordkraft appen har du muligheten til å se hvor mye solcelleanlegget produserer «akkurat nå», lagret overskuddsproduksjon i kWh og hvor mye anlegget har produsert tidligere. 

  

 

Finn pris på solceller