Få full kontroll på strømmen du produserer

Produserer du solstrøm får du en egen Solkonto i Fjordkraft-appen. Der bestemmer du helt selv når du ønsker å bruke den oppsparte strømmen din.

Har du bestilt solcelleannlegg fra oss?

Hvis du har solceller på taket, og er strømkunde hos Fjordkraft får du din egen Solkonto. Med solceller på taket vil du i perioder kunne produsere et overskudd av strøm. Dette kan skje en varm sommerdag når solcelleanlegget produserer for fullt og familien er på stranda, eller kanskje du har reist på fjellet i påsken, mens solen steiker på hustaket hjemme. Da er det fint at du kan benytte deg av overskuddsstrømmen du produserer når du selv vil. 

 

Lagre overskudsstrømmen i din Solkonto

Solcelleanlegget kommer ikke til å produsere strøm hele døgnet. Det gjør at du fortsatt vil ha behov for å kjøpe strøm fra oss i perioder. Men det er opp til deg om du ønsker å ta ut overskuddet med en gang, eller spare til vinteren når strømprisene ofte er høyere. I Solkonto har du full oversikt over overskuddsstrømmen anlegget har produsert. Overskuddet lagres som kWh og du kan lagre uten begrensning inntil 18 mnd. Hvis du ikke har tatt ut overskuddsproduksjonen på 18 måneder vil overskuddsproduksjonen i den eldste måneden bli tatt ut automatisk på din strømfaktura.

Solkontoen kommer automatisk i Fjordkraft-appen etter at solcelleanlegget er installert. Hvis du ikke er strømkunde hos oss fra før kan du velge mellom hvilken som helst strømavtale hos oss.

 

Ulike måter å ta ut uttak

Solkontoen tilbyr ulike måter å ta ut oppspart overskuddsstrøm. Med manuelt uttak bestemmer du selv hvor mye strøm du ønsker å ta ut av solkontoen. Du betaler ingen nettleie på strømmen du sender ut til strømnettet fra solcelleanlegget ditt. Men du får derimot en symbolsk rabatt på nettleieregningen din fordi du bidrar til strøm på strømnettet.

Det manuelle uttaket kan ikke overskride ditt faktiske forbruk. Klarer du å ta ut mer strøm enn forbruket ditt den måneden, trekkes resten fra neste faktura. Ved manuelt uttak gjelder prisen for kilowattprisen på din strømavtale, den måneden du gjennomfører uttaket i appen.

Hvis du velger å deaktivere sparing på solkonto, selger du overskuddsstrømmen fortløpende. Solkontoen vil da tømmes og legges inn på din neste strømfaktura. Videre selges overskuddsstrømmen fortløpende for Nord Pools spot-pris i ditt prisområde fordelt på timenivå. Du betaler ingen nettleie på strømmen som sendes på strømnettet. Men du kan derimot få en symbolsk rabatt av netteier fordi du bidrar til strøm på strømnettet.

 

Få direkte oversikt over produksjonen 

Når du kjøper Solcelleanlegg av oss følger det med en 4G-stikk. I Solkontoen og Fjordkraft appen har du muligheten til å se hvor mye solcelleanlegget produserer «akkurat nå», lagret overskuddsproduksjon i kWh og hvor mye anlegget har produsert tidligere. 

  

 

Finn pris på solceller