Strømprisene endres gjennom døgnet

Nå som det har kommet smarte strømmålere som automatisk leser av strømmen din, kan du få timespriser på strømmen. Det vil si at det kan være forskjell på hva strømmen koster når du trakter kaffe klokken 07:00 og når du setter på vaskemaskinen kl 21:00.

Om du har en strømavtale med spotpris og en automatisk strømmåler, får du timespriser på strømmen. Da betaler du det strømmen koster fra time til time, pluss et fast månedsbeløp og et påslag.

Strømmen er billigst når etterspørselen er lav

Strømforbruket i Norge henger naturlig nok sammen med hvordan folk flest bruker strømmen sin i hverdagen. Det vi bruker mest strøm på er oppvarming av boligen og varmtvann. Vanligvis bruker vi litt strøm på morgenen før jobb eller skole, så roer det seg ned i noen timer, før forbruket tar seg opp igjen rundt middagstid og holder seg høyt utover kvelden.

Derfor vil det som regel være billigst å bruke strøm på tidspunkt der andre ikke gjør det. Med smarte apparater og apper kan man tidsstyre deler av strømforbruket, slik at f.eks. elbilen starter ladingen om natten, robotstøvsugeren begynner å jobbe kl 10 og oppvaskmaskinen først setter seg på kl 14.

Større prisforskjeller med ny nettleiemodell

På strømregningen betaler du får både nettleie og strøm. Etter at det ble innført en ny modell for nettleie, har det fått større betydning hvor mye strøm du bruker samtidig. Kort fortalt lønner det seg å spre strømforbruket utover døgnet, fremfor å bruke mye strøm på en gang. Derfor kan det være penger å spare på å følge med på forbruket ditt og ta i bruk smarte løsninger hjemmet.

Lurer du på hva strømprisen er nå?
Sjekk dagens strømpris