Easee smart lading


Er du en av dem som har gått til innkjøp av en elbil, bør du vurdere en smartlader fra Easee. Med smart lading vil elbilen lades når strømprisen er lavest, slik at du får bedre kontroll samtidig som du sparer penger.

Om lag 80 % av norske elbilister lader i dag elbilen sin hjemme.

Med på kjøpet av nye elbiler følger ofte en “nødlader” som kan plugges i vanlig stikkontakt, og en ladekabel som kan plugges i en ladestasjon. 

Siden 2022 har det vært et krav med ladeboks ved nyinstallasjon for fast elbillading. Dette betyr at det ikke lenger lov til å lade elbilen fast fra en vanlig stikkontakt eller industrikontakt verken hjemme, på hytta eller på jobb.

Har du en elbil, bør du derfor lade med en ladestasjon. En ladestasjon er et elektrisk apparat som er laget for lading av elbil, og er mye sikrere enn en vanlig stikkontakt.

Velger du å investere i en Easee ladeboks, kan du være sikker på at du får en trygg lading. Med en tredjepartsapp blir det enkelt å styre denne ladingen slik at du kan spare penger på smart lading ved å lade når strømmen er billigst.

Hvordan gjennomføre smart lading av elbil hjemme?

Det finnes både enkle og smarte ladebokser. Forskjellen er at en enkel ladeboks kun sørger for å lade elbilen din, mens en smart ladeboks i tillegg kan styres via app, og du får bedre kontroll på ladestatus og ladehistorikk.

Med smart lading vil elbilen lade når strømmen er billigst, og unngå å lade når det er høye strømpriser. På denne måten kan du dra nytte av når strømprisene er på sitt laveste.

Som kunde hos Fjordkraft får du tilgang til en egen app som gir deg full kontroll på ladingen, og som lar deg starte og stoppe ladingen når som helst.

Via integrasjon med bilen din kan du gjennomføre smartlading med Fjordkraft-appen. Da vil du kunne finne ut hvor mye ladingen til enhver tid koster, og få beskjed dersom smart lading ikke blir gjennomført. Dette vil også snart bli mulig via integrasjon mot ladebokser, deriblant Easee Home.

Du trenger ikke å bekymre deg for om garasjen eller parkeringsplassen har WiFi-dekning. Med integrert 4G/eSIM sørger Easee Home ladeboks for at du har full oversikt – hele tiden!

Hvor mye koster det å lade elbil hjemme?

Hvor mye det vil koste deg å lade hjemme avhenger av flere faktorer, deriblant strømprisen og bilens batterikapasitet. Siden strømprisen forandrer seg gjennom året, er det vanskelig å regne ut dette nøyaktig.

Hvis du benytter Fjordkraft-appen og har denne koblet til elbilen din, kan du enkelt se hva det koster å lade elbilen din. Utover dette kan du finne omtrentlig pris for lading av elbil hjemme ved å gange elbilens batterikapasitet med strømkostnad per kWh.

Med strøm til spotpris får du kontinuerlig oversikt over markedsprisen på strøm. I Fjordkraft-appen vil spotprisen oppdateres hele tiden, i tillegg til at du kan se hvordan strømprisen vil svinge i løpet av det kommende døgnet.

Ved hjelp av smart lading kan du velge om du skal lade smart og rimelig når det totale strømforbruket er lavt, eller om du skal lade raskt. Sistnevnte vil typisk være i situasjoner der du har behov for å bruke bilen så snart som mulig.

Installere Easee smart lading

Easee Home ladeboks klarer å tilpasse seg alle elbiler, og støtter alle strømstyrker og strømnett. Vær imidlertid obs på at den kun kan installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

Vi tilbyr standard installasjon av Easee-laderen på kjøpet, og det eneste du trenger å gjøre er å ta kontakt – så finner vi sammen et passende tidspunkt.

Gjør et smart valg og velg Easee smartlader

I takt med at elbilsalget blir høyere, øker også interessen for boliger som har elbilladere installert. Selv om det koster å montere en hjemmelader, har det vist seg at lademuligheter kan være med på å øke verdien på boligen.

Med smart strømstyring kan den tilgjengelige strømmen utnyttes mer effektivt, og skal du installere en elbillader vil det derfor kunne lønne seg å installere en Easee smartlader.

Ønsker du å dele opp beløpet og betale i ditt eget tempo, tilbyr vi i Fjordkraft delbetaling.