EASEE HOME ELBILLADER MED INSTALLASJON

 • Rask avtale om installasjon
 • Trygg montering av en registrert installasjonsvirksomhet
 • Inkludert 15 meter kabel fra sikringsskap, og inkludert festemateriell

kr 14,590

Les mer

Bestill Easee elbillader inkludert installasjon

Når du har gått til innkjøp av ladestasjon til elbilen, er naturligvis det neste steget å installere denne slik at du kan begynne å bruke den. Installering av en slik enhet er imidlertid litt mer komplisert enn for andre elektriske duppeditter, det må trekkes en kabel fra sikringsskapet, laderen må ha en egen sikringskurs og jordfeilbryter B.

Derfor må installasjonen gjøres av en registrert installasjonsvirksomhet. For mange kan det være både tidkrevende og frustrerende å skulle finne en slik installatør, og derfor anbefaler vi å bestille installasjon sammen med elbilladeren. Velger du likevel å ikke gjøre dette, må du sørge for at produktet blir installert i henhold til gjeldende krav.

Kjøper du din Easee-lader gjennom Markedsplassen, kan du velge å bestille med installasjon. Da vil en installatør ta kontakt med deg etter kjøpet, for å avtale tidspunkt for installasjon samt avklare eventuelle andre behov. Normalt sett tar dette kun én uke. Installasjonen tilpasses dine ønsker og behov og legger selvfølgelig til rette for at ladeboksen gir maksimal ladehastighet.

Hva er inkludert i installasjonen?

Standard installasjon av elbillader inkluderer:

 • Montering og konfigurering av ladestasjon
 • Inntil 15 meter kabel fra sikringsskap inkludert festemateriell
 • 2 gjennomboringer i trevegg
 • Ny automatsikring
 • Ett oppmøte og inntil 4 timer elektrikerarbeid
 • 50 km tur-retur reisevei for installatør
 • Søknad til netteier om 32A installasjon
 • Dokumentasjon og samsvarserklæring

Det stilles også noen forutsetninger som er gjeldene for installasjonen du bestiller sammen med ladeboksen din:

 • At det er normal tilkomst, tilstrekkelig kapasitet og fysisk plass til ny sikring i eksisterende sikringsskap
 • At overspenningsvern er installert i sikringsskap (installatør kan hjelpe med dette mot ekstra kostnad)
 • At den som bestiller er eier av eiendom/bolig der ladestasjonen skal monteres, eventuelt har nødvendig godkjenning fra eier/sameiet/borettslag
 • Graving er ikke inkludert

Fordi ikke alle installasjonssteder er like, kan det i noen tilfeller kreves ekstraarbeid fra installatøren utover det som er inkludert i standard installasjon. På denne måten kan du likevel enkelt få ladestasjonen montert og tatt i bruk.

Kostnadene fra disse tilleggstjenestene vil faktureres direkte fra installatør til deg som kunde. Under kan du se en oversikt over priser:

Tjeneste

Enhet

Pris

Kabel fra sikringsskap inkludert festemateriell og montering (utover 15 meter)

per ekstra meter

Kr 200,-

Gjennomboring i trevegg

per ekstra vegg

Kr 200,-

Gjennomboriing i betongvegg (inntil 30 cm)

per ekstra vegg

Kr 300,-

Elektrikerarbeid (utover 4 timer)

per ekstra time

Kr 800,-

Tur-retur reisevei for installatør (utover 50 km)

per ekstra km

Kr 25,-

Overspenningsvern og montering (lovpålagt hvis dette ikke er installert fra før)

per stk

Kr 2375,-

Smart lading og strømsparing med Easee Equalizer

For å få maksimalt utbytte fra din Easee-ladeboks, bør du gå til innkjøp av en Easee Equalizer. Denne smarte lille sensoren passer inn de aller fleste steder, og vil blant annet hjelpe deg å overvåke strømforbruket i boligen din samt gi deg oversikt over hvor mye strøm elbilladingen bruker.

Med smart strømstyring og lastbalansering kan du faktisk spare penger på strømmen du bruker, og du kan være trygg på at ikke hovedsikringen ryker selv om du lader elbilen og lager middag samtidig.

Smart lading av elbilen betyr at ladingen skjer på det mest passende tidspunktet og når strømprisene er lavest. Dette kan eksempelvis være når etterspørselen av strøm til andre produkter er lav i boligen.

Med Fjordkraft-appen vil du ha full oversikt over strømforbruk og strømsparing.

Easee Equalizer kan plasseres inne i sikringsskapet, slik at den er helt skjult. Den lille boksen er imidlertid ikke sjenerende å se på, og den kan fint plasseres på døren til sikringsskapet dersom det ikke er mulig å opprette kontakt inni skapet. Et tredje alternativ er å plassere laderen nærmere ladestasjonen, for eksempel øverst på veggen.

Tilbehør til Easee ladeboks

I tillegg til Equalizer, finnes det en rekke tilleggsprodukter til Easee-ladeboksen. Med en type 2 kontakt kan alle ladbare kjøretøy lade fra ladestasjonen med riktig ladekabel. Med Easee Portal får du full oversikt og kan enkelt administrere laderen. Easee Key gjør tilgangskontroll og betaling superenkelt.

Skalerbar installasjon av elbilladere

Det fine med Easee Home sitt ladesystem er at det deler én enkel strømkurs og støtter parallellkobling av ladestasjoner. På grunn av dette er det mulig å først installere én ladeboks og deretter utvide til flere ladestasjoner etter hvert som behovet skulle øke.