Strømforbruk

Bruk strømmen når den er billigst med Fjordkraft-appen

Når strømprisene er høye, er det viktig å bruke strømmen smart. Derfor gir vi deg en enkel guide til hvordan du bruker Fjordkraft-appen til å spare strøm. Følg med på når strømmen er billigst, og kutt strømregningen din.

Publisert: 15. september 2021

Slik bruker du Fjordkraft-appen smartest mulig

 

Appen vår har mange smarte funksjoner for deg som vil spare strøm uansett hvilken type bolig og strømavtale du har. Disse er de viktigste du må vite om.

 

 

Følg med på spotprisen

Alle våre kunder har oversikt over hva spotprisen er akkurat nå, og den oppdateres hele tiden i Fjordkraft-appen. Du kan også se hvordan strømprisen vil svinge det neste døgnet. Slik kan du legge strømkrevende oppgaver som klesvask og tørketrommel til tider på døgnet der strømprisen er lavere. Hvis du har en variabel strømavtale settes strømprisen for minst to uker av gangen, så spotprisen er ikke like relevant for denne typen avtaler ettersom prisen er lik hele døgnet. 

Skjermbilde av spotprisen i Fjordkraft-appen

 

Lad elbilen smart når strømmen er billigst

Har du en elbil eller ladbar hybrid fra merkene Volkswagen, Tesla, BMW, Audi, Volvo, Jaguar, Skoda eller Renault? Da kan du enkelt styre ladingen direkte fra Fjordkraft-appen. Ved hjelp av funksjonen “Smart lading” får du helautomatisk hjelp til å lade når prisen er lavest, og du bestemmer selv når bilen din skal være ferdig ladet om morgenen.

 

Du kan også se hvor mye strøm du har brukt på ladingen, og slik kan du se hvor mye ladingen koster dag for dag, uke for uke, måned for måned og år for år. Ved å koble elbilen din til Fjordkraft-appen hjelper vi deg rett og slett med å spare penger når du lader elbilen din. 

 

Skjermbilde av graf som viser elbillading i Fjordkraft-appen

 

Se hva strømmen går til under “Mitt forbruk” 

Med funksjonen “Mitt forbruk” kan du fortelle oss litt om boligen din, så vil appen gi deg enda mer nøyaktig informasjon om ditt strømforbruk. Ved hjelp av informasjonen du gir oss kan vi anslå hva du bruker strøm på, for eksempel hvor mange prosent av forbruket ditt som går til matlaging eller oppvarming. Du kan også få smarte strømsparetips for hver av kategoriene. Snart vil vi også kunne vise deg hvordan ditt strømforbruk er sammenlignet med tilsvarende boliger. 

 

Skjermbilde av Mitt Forbruk i Fjordkraft-appen

 

Se strømforbruket ditt tilbake i tid

Siden de aller fleste nå har nye, smarte strømmålere, kan vi hente data om strømforbruket ditt hver eneste dag. Med denne informasjonen kan du enkelt se hvordan strømforbruket ditt endrer seg gjennom dagen, uken, måneden og året. Vi viser deg også hvordan strømforbruket ditt påvirkes av utetemperaturen, og slik kan du se mønstre og bruke denne informasjonen til å justere strømbruken i boligen din. 

 

Se strømforbruket ditt i sanntid med Fjordkraft Puls

Synes du ikke det er nok å kunne se hva strømforbruket ditt var i går? Med en Puls sanntidsmåler kan du følge med på strømforbruket her og nå. Puls er en liten boks som hele tiden sender informasjon om strømforbruket direkte til Fjordkraft-appen. Slik kan du se med en gang om strømsparetiltakene dine har en effekt - skru ned innetemperaturen en grad eller to, og se virkningen i appen med det samme. Snart vil du også kunne motta varsler som forteller deg når strømforbruket er ekstra høyt.

Puls-måleren bestiller du enkelt på Min side

Animert illustrasjon av live strømforbruk i Fjordkraft-appen

 

Vil du flytte strømmen din til oss? Finn din strømavtale her

 

Sist oppdatert 9. februar 2022