Vil du bli en strømsparer? For mange kan strøm virke kjedelig, og det å skulle drive med strømsparing i hjemmet kan ofte forbindes med dårligere komfort. Sannheten er at strømsparing kan gi deg enda bedre trivsel, og attpåtil være gøy. Det forutsetter likevel at du gjør det riktig. Vi forteller deg hvordan her! 

Hvorfor spare strøm? 

Til å starte med kan det være en fordel å vite hvorfor det er lurt å spare strøm. Her finnes det en rekke gode argumenter, men vi har plukket ut de to viktigste:

Nordmenn regjerer på toppen når det kommer til å sløse mest strøm i verden. Hvert år setter vi nye rekorder, og det går dessverre utover miljøet. Ved å bruke mindre energi, blir behovet for å produsere mindre og klimagassutslippene lavere.

Og kanskje best av alt – du sparer penger på å bruke mindre strøm. Når behovet blir mindre, blir også etterspørselen mindre. Ettersom at strømprisen settes med utgangspunkt i tilbud og etterspørsel, vil den bli billigere når strømbehovet er mindre og det vil igjen gi deg en lavere strømregning.

Strømsparing i hjemmet 

Det finnes mange enkle tips til hvordan du kan spare strøm i hjemmet, som å slå av lyset i rom du ikke bruker eller bytte til LED-pærer. Det kan riktignok føre til at du sparer noen kroner i måneden, men vi anbefaler å tenke langsiktig og investere i strømsparere som gir mye bedre uttelling på sikt.

De største strømkostnadene i norske hjem er knyttet til oppvarming. Faktisk utgjør det så mye som 60 % av strømforbruket vårt i året.

Ved å investere i smart varmestyring vil du kunne redusere strømforbruket betraktelig. Det vil si å koble sammen smarte produkter som hjelper deg å varme opp huset kun når du har behov for det, slik at du ikke sløser bort unødvendig energi og kostnader.

I dag har de fleste elektriske varmekildene mulighet for automatisk varmestyring. Vi tilbyr for eksempel panelovn med WiFi som gjør at du kan sette opp et ukeprogram som justerer innetemperaturen i henhold til dine faste rutiner.

Alternativt har vi smart varmepumpe som du kan styre fra hvor som helst. Når du går ut av døren om morgenen kan du senke temperaturen, og så kan du justere den opp igjen når du er på vei hjem.

Hvis du lurer på hva som fører til mest strømbruk i boligen din og hvordan du kan gjøre de største endringene, kan du få full kontroll på strømforbruket med Fjordkraft-appen. Der vil du også finne tips til strømsparing for de ulike oppgavene i hjemmet.

Strømsparing app 

Dagens samfunn er mye preget av digitale løsninger, og vi ønsker alle så enkle funksjoner som mulig. Derfor anbefaler vi deg å sørge for å ha full oversikt over strømsparingen i en app. På den måten kan du hele tiden følge med på strømforbruket og gjøre strømsparetiltak fortløpende.

Ved å kunne styre og kontrollere elektriske funksjoner i hjemmet fra en app, vil ikke det bare redusere energiforbruket ditt – det vil også gi deg økt komfort i en hektisk hverdag.

I Fjordkraft-appen kan du følge med på spotprisen time for time, og i tillegg få vite hvordan strømprisen vil svinge i løpet av det neste døgnet. Dermed kan du legge de oppgavene som krever mye strøm på tidspunkter der strømprisen er lavere.

Velge riktig strømleverandør 

Jo mer du vet om strømforbruket ditt, desto enklere er det å spare strøm. Derfor er det viktig at du velger en strømleverandør som gir deg gode oversikter og hjelper deg med strømsparende tiltak.

De fleste av oss lever sammen med flere, og da gjelder det å få alle med på planen om å bli en strømsparer. Derfor har vi gjort det enkelt for deg å legge til familiemedlemmer i appen vår, og invitere de som du ønsker skal holde seg oppdatert på strømforbruket i huset.

Kanskje dere kan lage konkurranser om hvem som gjør det best? Vi foreslår at vinnerne får dra nytte av Fjordkraft fordel. Det skal være enkelt og gøy å spare strøm!