Strømforbruk

Bli bedre på strømstyring hjemme

Vet du hvor mye strøm du bruker akkurat nå? Eller hvordan du med enkle grep kan bruke litt mindre? Se hvordan smart strømstyring hjemme kan gjøre strømregningen mindre.

Publisert: 10. mars 2023

– Nå må vi alle tenke strøm på en helt annen måte enn det vi har gjort før. Derfor gjør du lurt i å snu tankegangen. Det kan spare deg for mange penger, sier Carl Markus Lundekvam By, utviklingskoordinator i Fjordkraft.

Det å ta i bruk Fjordkraft Puls er et av grepene du kan gjøre for å ta kontroll over forbruket ditt. Fjordkraft Puls er en liten boks du kobler til strømmåleren din slik at du kan følge med på forbruket ditt i sanntid.

Carl Martin Lundekvam By
Viktig verktøy: – Pulsmåleren er allerede et svært godt verktøy i hverdagen, men den kommer bare til å bli viktigere og viktigere for strømkundene våre, forteller Lundekvam By. Foto: Schibsted Partnerstudio


Her kan du lese mer og bestille pulsmåleren


Etter hvert vil Fjordkraft også tilby varsler som forteller kundene om når strømforbruket er ekstra høyt. Slik kan hver enkelt bruke strømmen smartere og spre forbruket sitt gjennom døgnet.

– Mange har mye å spare på å endre bittelitt på vanene sine. Ingen trenger for eksempel et kjempevarmt hus når de sover, sier Lundekvam By, som anbefaler alle å få på plass dag- og nattsenkning på oppvarming.

– For hver grad du skrur ned, sparer du cirka fem prosent av kostnaden.

Fjordkraft-appen hjelper deg med strømstyring

I tiden fremover kommer mange nyheter i Fjordkraft-appen, som muligheten for varsel ved høyt strømforbruk. Du som kunde velger selvfølgelig selv om du ønsker å få opp slike varsler på telefonen din.

Fjordkraft Puls sender data ved hjelp av mobilnettet. Det betyr at boksen like gjerne kan brukes på hytta som hjemme, så lenge det er mobildekning der du skal bruke den.

Fjordkraft jobber hele tiden med å utvikle appen sin slik at den blir mest mulig nyttig for kundene. I løpet av året kommer det flere nye tjenester som hjelper deg med smart strømstyring:

  • Smart varmestyring.
  • Mulighet for varsel ved høyt strømforbruk.
  • Smart strømstyring med lastbalansering.
  • Tilkobling i appen for flere smarte produkter.
  • Smart lading når man har koblet til elbilen er allerede på plass.


Ny nettleiemodell gjør pulsmåleren enda smartere

I 2021 vedtok regjeringen at en ny nettleiemodell skulle innføres. Ordningen ble innført 1. juli i 2023 og betyr i praksis at strømkunder får forskjellige priser gjennom døgnet.

– Strøm er dyrere når mange bruker den samtidig, som på morgen- og ettermiddagstid. Det er grunnen til at det er penger å spare på å fordele forbruket. De som gjør det slipper også å risikere å hoppe opp et kapasitetsledd på nettleien, sier Lundekvam By.

Flytter du noe av strømforbruket ditt til kveld eller natt, vil du med andre ord få en lavere nettleie når den nye modellen er på plass.

– Målet vårt er å hjelpe kundene våre med å ta de rette grepene som gjør at strømregningen deres blir lavest mulig. La oss for eksempel ta oss av når du bør lade elbilen din. Så skal vi sørge vi for at du våkner til fulladet bil, sier Lundekvam By.

Nå når den nye modellen for nettleie er her, blir altså de som er flinke til å spare på strømmen premiert. Da vil pulsmåleren være et ekstra godt hjelpemiddel.

– Ved hjelp av pulsmåleren får Fjordkraft-kundene full oversikt over strømforbruket sitt. Det gjør det enkelt å se hva som kan gjøres for å jevne ut forbruket og ikke bruke mye strøm samtidig, sier Lundekvam By.

 

 

Dame med mobiltelefon
Pulsmåleren gir effekt: Ved aktivt å bruke Fjordkraft-appen og Fjordkraft Puls, blir du enda bedre kjent kjent med eget strømforbruk. Slik kan du i større grad selv ta styring over strømregningen din. Illustrasjonsfoto

 

Spar penger med smart strømstyring hjemme


I det lange løp vil det bli en god slump å spare på å unngå at noen i familien dusjer samtidig med at noen lager mat eller at tørketrommelen går.

 

Selv passer Lundekvam By på å tidsstyre vaskemaskinen til å begynne å gå i det han kommer hjem fra jobb. Slik er den ferdig i tide til at han og samboeren skal til med middagslaging.

 

– Vi prøver å legge oss til slike vaner allerede nå slik at vi ikke får en stor overraskelse når den nye nettleien trer i kraft, sier Lundekvam By.

 

Mer om pulsmåleren               Last ned appen