Strømforbruk

8 strømsparetips for viderekomne

Det finnes mange gode strømsparetips som ikke koster noen ting som helst, men hvis man virkelig vil se resultater på strømregningen kan det ofte være lurt å investere litt tid og penger i å gjøre hjemmet grønnere og mer energieffektivt.

Publisert: 02. mars 2018

1. Vurder å installere sparedusj. Med sparedusj sparer du inntil 50 prosent energi i forhold til vanlige dusjhoder, og dette kan utgjøre gode besparelser på strømregningen i løpet av et år.

 

2. Installer varmepumpe. En varmepumpe kan ta et kraftig jafs i strømutgiftene dine, og i mange tilfeller vil kostnaden ved innkjøp ha gått opp i opp med strømbesparelsene i løpet av få år.

 

3. Etterisoler! Trekker det langs vinduer, dører og andre steder hjemme? Bruk isolasjonslister. Har du et eldre hus med dårlig isolasjon i veggene? Vurdér etterisolering. Sjekk også om loftet og taket er godt nok isolert.

 

4. Bytt ut gamle vinduer. Nyere vinduer holder mye bedre på varmen.

 

5. Du kan bruke lamper med bevegelsessensor utendørs. Det reduserer energiforbruket, samtidig som det kan også beskytte mot innbrudd.

 

6. Isoler varmtvannsrørene i kjelleren med neopren. Dette gjør varmetapet mindre. Om du skal bytte ut varmtvannstanken din, bør du velge en som er godt isolert.

 

7. Monter termostat for styring av romoppvarmingen og tidsur for nattsenking av temperaturen.

 

8. Kjøp timere og montér på ovnene dine, slik at de skrur av varmen om natta og om dagen når du ikke er hjemme.

 

Vi tilbyr smarte og energibesparende dingser til hus og hjem på Fjordkraft Markedsplass. Her finner du blant annet varmepumper og panelovner som du kan koble opp mot Fjordkraft-appen, og på den måten styre temperaturen i hjemmet ditt på samme sted som du har oversikt over strømforbruket. 

 

Vil du flytte strømmen din til oss? Finn din strømavtale her

 

 

Kilder

DinSide

E24

Vi i villa