Samfunnsansvar

Hadde Fjordkrafts koseligste jobb i julen

Anne hadde oppgaven med å ringe alle vinnerne av Fjordkrafts julekalender. Totalt var hun med på å dele ut 285 000 kroner til både privatpersoner og veldedige organisasjoner.

Publisert: 07. januar 2019

Til daglig er Anne rådgiver hos Fjordkraft. I desember hadde hun i tillegg en ekstra oppgave, nemlig å kontakte alle vinnerne i Fjordkrafts årlige julekalender.

 

Mange hyggelige telefonsamtaler

Julekalenderen har ligget på Fjordkraft sine nettsider siden slutten av november, og totalt har 29.400 mennesker meldt seg på. Hver dag fra den 1. til den 23. desember ble det gitt bort 5000 kroner til en privatperson, og samme beløp til en veldedig organisasjon. På julaften fikk den heldige vinneren av 5000 kroner velge hvilken organisasjon som skulle få hovedgaven på hele 50.000 kroner.

 

– Det har vært veldig hyggelig å ringe vinnerne for å fortelle dem at de hadde vunnet premiene i julekalenderen vår. Det er jo ikke det folk forventer når de blir oppringt av et strømselskap, forteller Anne humrende.

 

Hun forteller videre at det likevel var et par stykker som trengte litt overbevisning før de trodde på at de hadde vunnet.

 

– Det var noen av vinnerne som helst ville at vi skulle sende dem en e-post, fordi de ikke helt trodde på at de faktisk hadde vunnet premien. Og det kan man jo egentlig godt forstå, for man skal være forsiktig i disse internettsvindel-tider. Men det var altså ikke tull, og pengene dukket opp på konto, smiler Anne.  

 

 

Hovedpremien gikk til Leger uten grenser

Personen som vant på julaften ville at Leger uten grenser skulle motta hovedpremien på 50.000 kroner.

 

Leger uten grenser er en uavhengig, internasjonal nødhjelpsorganisasjon kjent for sitt arbeid i katastrofeområder.

 

Dette er det femte året på rad Fjordkraft har denne julekalenderen, og den har vist seg å være svært populær. Med vår julekalender ønsker vi å spre litt glede til folk flest, men også til noen som virkelig står på for andre. Å kunne være med på å dele ut 50.000 kroner til Leger uten grenser er noe vi synes er svært stas, og vi er veldig glade for å kunne bidra til det viktige arbeidet som både de og de andre 22 veldedige organisasjonene utfører.

 

 

Les mer: Her finner du alle vinnerne av julekalenderen i 2018