Mobil for familien

Hvorfor du bør skaffe deg ID-sikring

ID-tyveri og misbruk av personlig informasjon på nettet er en bekymring for mange. Derfor tilbyr vi ID-sikring: en tilleggstjeneste som sørger for at du får den beste tilgjengelige hjelpen når uhellet er ute.

Publisert: 12. desember 2019

Å ferdes på internett er ikke alltid like trygt. Det hender til stadighet at sensitive persondata kommer i feile hender, og identitetstyveri blir mer og mer vanlig. Samtidig bekymrer stadig flere av oss seg for at private bilder og opplysninger skal komme på avveie, eller at man skal utsettes for uønsket oppmerksomhet på internett eller mobil. Hvis skaden først er skjedd er det ikke lett å vite hvor man kan henvende seg, eller hvordan problemet kan løses. Med ID-Sikring kan du være sikker på at hjelpen er nær.

Tjenesten bestilles enkelt under "Tjenester" på Min side

 

 

 

Hjelp ved ID-tyveri

Et identitetstyveri er når en person bruker din ID til f.eks. 

  • Å kjøpe varer og tjenester i ditt navn og lar deg stå igjen med regningen
  • Åpne bankkonti, søke om kredittkort eller lån i ditt navn
  • Registrere telefonabonnement i ditt navn

 

Med ID-Sikring kan vi bidra til å forebygge og oppdage identitetstyveri, samt begrense eventuelle økonomiske tap som følge av identitetstyveri. Du får tilgang til rådgiving fra spesialiserte saksbehandlere, og vi hjelper deg med å begrense skadeomfanget. Tjenesten kan derimot ikke garantere at identitetstyveri ikke inntreffer.

 

 

Hjelp ved misbruk på nett og i sosiale medier

Dette er kanskje det man frykter aller mest, og særlig hvis man er forelder. Med ID-Sikring kan vi hjelpe deg med å fjerne personlig, uønsket og krenkende innhold fra internett som er publisert uten ditt samtykke. Dette gjelder spesifikt:

 

  • Uønskede og /eller krenkende bilder og videoer
  • Krenkende kommentarer og trusler
  • Mobbing og annet sjikanerende materiale
  • Falske profiler på sosiale medier
  • Hackede bruker- og e-mailkonti
  • Avindeksering av søkeresultat og informasjon på internett 

 

Igjen kan vi ikke garantere at denne typen hendelser ikke vil inntreffe, men om det skulle skje med deg kan du være sikker på at du med ID-Sikring får konfidensiell eksperthjelp, 24 timer i døgnet.

Hvis du allerede er kunde hos oss kan du selv bestille ID-sikring på Min side under "Tjenester"

 

ID-sikring er tilgjengelig på alle Fjordkraft Mobilabonnement.

 

Kilder: 

Politiet.no