Spotprisprognose – strømprisenes værvarsel

Er det ikke kjedelig når du setter på en klesvask og så finner ut at strømprisen blir lavere litt senere? Nå har vi lansert spotprisprognose, som lar deg se oversikt over forventede strømpriser de neste fem dagene.

Publisert: 18. oktober 2023

Hva er spotprisprognose?

Spotprisprognose er strømprisenes værvarsel. Den gir deg et bilde av hvordan strømprisene vil være den kommende uken. Dette er et verktøy som kan hjelpe deg med å redusere strømutgiftene hvis du tilpasser ditt forbruk etter de laveste prisene. Du får en oversikt over forventede spotpriser for den neste uken.
 

Hvor mye kan vi stole på denne prognosen?

Akkurat like mye som man kan stole på værvarselet. Noen ganger er det rett, noen ganger regner det når det er meldt sol. Det gir deg en pekepinn på når det er lurest å fordele strømforbruket ditt.

 

Fjordkraft-appen er den eneste strøm-appen på markedet som tilbyr prognose for strømpriser. Derfor er dette et unikt verktøy som virkelig kan hjelpe deg med å spare på strømutgiftene. På samme måte som man planlegger grilling i finværet, kan man planlegge lading av elbil, klesvask eller lignende når det passer aller best.

Og husk: Ikke skru på alle elektriske apparater innen samme time – da kan du risikere en høyere nettleiekostnad. Les mer om denne nettleiemodellen.


Hvor finner jeg denne tjenesten?

Du kan enkelt finne prognosen i appen ved å trykke på spotpris-flisen. Øverst vil du se en menylinje hvor du kan velge om du vil se strømprisene i dag, i morgen eller en prognose. Når du trykker på prognose vises en tabell med forventede priser de neste fem dagene. Totalt kan du få oversikt over spotprisen i en uke frem i tid. Hvis du ikke finner den i appen anbefaler vi at du laster ned den nyeste oppdateringen.

 

En guide til hvordan du leser av prognosene

 

Øverst finner du en gjennomsnittlig pris for de neste fem dagene. Vannrett i tabellen finner du de neste fem dagene, og nedover kan du lese av timene gjennom døgnet – lik en kalendervisning.


Dagene er fargekodet etter hvilke dager som har høy, lav og middels pris. Grønn betyr at det er dagens laveste pris, lys grå betyr at det er en helt gjennomsnittlig pris, og mørk grå forteller at det er dagens høyeste pris.


Under tabellen kan du se hvilke timer som er forventet å ha høyest og lavest pris, og en gjennomsnittlig pris i løpet av de neste fem dagene.

Når du trykker på "Om prognose" kan du lese mer om tjenesten og hva den kan hjelpe deg med.

 

 

Har du ikke lastet ned Fjordkraft-appen ennå?

Last ned i App Store Last ned i Google Play