Spotpris fra Nord Pool er den prisen alle strømleverandørene betaler for strømmen. Hva du som kunde betaler henger sammen med hvilken type strømavtale du har.

Ønsker du å følge med på prisendringene og tilpasse forbruket ditt? Eller vil du helst slippe å tenke på når på døgnet du bruker strøm? Litt enkelt forklart kan strømavtaler deles inn i 4 hovedtyper:

Spotprisavtale

Med spotavtale følger du strømrpisen på Nord Pool som endres time for time gjennom døgnet. I Fjordkraft-appen kan du spare penger ved å følge med på priskurven, og styre unna høyt strømforbruk på de dyreste tidspunktene.

Forutsigbaravtale

Med en forutsigbaravtale trenger du ikke å tenke på når du bruker strømmen, da har du lik pris hele døgnet. Dette er fordi vi har gjort hele eller deler av kraftkjøpet på forhånd. Prisen endres vanligvis 0-2 ganger pr. mnd, men alltid med 14 dagers varsling i forkant. I Fjordkraft-appen kan du følge med på strømforbruket ditt. Lavere forbruk gir lavere regning, penger spart er penger tjent. 

Forvaltningsavtale

En forvaltningsavtale kan sammenlignes med å spare i fond. Ved å tenke langsiktig er det mulig å oppnå høyere avkastning over tid. Noen måneder kan prisen bli høyere enn spotprisen, men historisk sett har slike avtaler vært gunstigere.

Fastprisavtale

Disse avtalene har en fastsatt strømpris for en lengre periode og gir full forutsigbarhet. På samme måte som man kan binde renten, er det også mulig å binde strømprisen.

Du kan enkelt finne strømavtalen din i appen, under Meg - Bolig. Og i Min side.

Historiske spotpriser fra Nord Pool

Her kan du finne informasjon om hvordan spotprisen fra Nord Pool har utviklet seg per måned og år. Dette er markedsprisene og grafene viser et flatt gjennomsnitt i måneden. Den viser ikke de pristoppene som kan komme iløpet av et døgn. 

Sjekk historiske spotpriser fra Nord Pool

Fjordkraft Puls

Ta kontroll over forbruket ditt

Vet du hvor mye strøm du bruker for øyeblikket? Med Fjordkraft Puls kan du sjekke strømforbruket i sanntid og ta sparingen et steg videre.

Slik produserer du din egen strøm

Med solcellepanel på taket kan du kutte strømkostnadene ved å produsere din egen strøm. 

Sjekk pris for solceller

Trygg strømhandel

Vi er godkjent gjennom sertifiseringsordningen Trygg strømhandel. Denne ordningen skal sikre kvaliteten i blant annet salg, produktinformasjon og markedsføring av strøm.

Les mer om Trygg strømhandel