Strømforbruk

Finn strømavtalen som passer best for deg

Strømmarkedet kan oppleves som uoversiktlig, og det er ikke alltid lett å vite hvilken avtale som passer best for deg. Her får du en oversikt over de forskjellige strømavtalene slik at det blir enklere å velge.

Publisert: 14. februar 2020

Slik finner du din beste strømavtale 

I hovedsak finnes det tre typer strømavtaler å velge mellom: spotprisavtaler, forutsigbaravtaler, og fastprisavtaler. 

  • Spotpris: Disse avtalene følger prisen på strømbørsen. Prisene er i stadig bevegelse, både fra dag til dag og fra time til time. Historisk sett har spotpris vært det rimeligste alternativet.

  • Forutsigbar: Her settes det en fastpris for minst to uker av gangen. Du får en mer stabil strømpris, og hos oss blir prisendringer varslet på Min side.

  • Fastpris: Med en fastprisavtale blir strømprisen fastsatt for en lengre periode, gjerne for ett eller flere år. Det gir deg forutsigbarhet, men vil sannsynligvis gi høyere priser enn å følge prisene i markedet. Fjordkraft tilbyr ikke fastprisavtaler til privatpersoner.

 

Hva som passer deg best kommer med andre ord an på hva som er viktigst for deg av pris og forutsigbarhet. For noen er det viktigst med rimelig strøm over tid, mens andre foretrekker å vite nøyaktig hva strømregningen vil komme på hver måned. Hvis du er usikker kan du prøve vår strømkalkulator. Her kan du se hva som er dagens strømpris der du bor. Slik sparer du strøm

Når du har bestemt deg for hvilken type strømavtale du ønsker kan det være lurt å samtidig bli mer bevisst på eget strømforbruk. Det finnes mye man kan gjøre som bare krever en smule oppmerksomhet og selvdisiplin, og som ikke koster noe som helst i kroner og øre. Det aller viktigste man kan gjøre er å være oppmerksom på oppvarmingen i boligen sin: visste du for eksempel at for hver grad du senker innetemperaturen sparer du cirka 5 prosent av kostnadene til oppvarming? Her finner du flere gode og helt kostnadsfrie strømsparetips. 

 

Vi tilbyr smarte og energibesparende dingser til hus og hjem på Fjordkraft Markedsplass. Her finner du blant annet varmepumper og panelovner som du kan koble opp mot Fjordkraft-appen, og på den måten styre temperaturen i hjemmet ditt på samme sted som du har oversikt over strømforbruket. 

 

Finn strømavtalen som passer best for deg hos Fjordkraft

Det finnes mange strømselskaper å velge mellom, og du står helt fritt til å velge uansett hvor du bor i landet. I Fjordkraft kan du være trygg på at du får en god avtale over tid. I tillegg har du full oversikt over spotprisen og forbruket ditt i Fjordkraft-appen. Se våre strømavtaler og finn strømavtalen som passer best for deg.