Strømforbruk

Få nettleie og strøm på én regning

Som strømkunde hos oss får du nettleie og strøm samlet på én regning – uavhengig av hvor i landet du bor.

Publisert: 09. juni 2017

Stadig flere strømleverandører tilbyr nå strøm og nettleie på samme regning. Det har gitt flere valgmuligheter til deg som strømkunde.  

Tidligere var det vanlig at det kun var én strømleverandør i et nettområde som kunne gi deg en felles regning for både strøm og nettleie. Valgte man da en annen leverandør ville man få to separate regninger. Dette gjorde at mange kunder vegret seg for å bytte strømleverandør.

 

Derfor besluttet myndighetene å endre dette. For å skape likere konkurransevilkår, ble gjennomfakturering innført. Det har ført til at flere strømleverandører de siste årene har fått mulighet til å tilby strøm og nettleie på én regning. Vi i Fjordkraft kan nå tilby dette over hele landet, til de aller fleste av våre kunder.


Strømregningen består av to deler

Selv om det nå har blitt vanlig at vi som strømleverandør fakturerer for både strøm og nettleie, er det fortsatt kun strømkostnadene som går til oss. Nettleien blir betalt videre til din lokale netteier. Beløpet du betaler inn blir altså delt opp i to deler:

Strøm kjøper du fra din strømleverandør. Den delen du betaler til oss styres først og fremst av strømpriser og hvor mye strøm du bruker.

Nettleien betales videre til nettselskapet som er ansvarlig for ledningsnettet der du bor – altså din netteier. Nettleien går blant annet til å dekke drift og vedlikehold av ledningsnettet i ditt område, samt offentlige avgifter.


Vil du ha strøm og nettleie på samme regning? Bli kunde hos oss og få alt på én regning.