Lade elbil

Slik sparer du penger med smartlading

Strømprisene varierer tidvis mye i Norge, og mange bruker mye tid på å følge med på når det er billigst å lade bilen. Med smartlading gjør appen jobben for deg.

Publisert: 24. mai 2022

- Det å bruke smartlading i Fjordkraft-appen betyr i korte trekk at du slipper å betale unødig for strømmen du bruker for å lade bilen din, forteller Torfinn Fæste-Belbo.

Torfinn jobber med elbillading i Fjordkraft og anbefaler alle med el- eller ladbar hybridbil å starte med smartlading.

- Hensikten med smartlading er at du skal kunne plugge i bilen og slippe og tenke mer på det. Du lader automatisk når strømmen er billigst, forteller han.

 

I praksis fungerer smartlading slik

Du kobler bilen til lading og registrerer i appen når bilen må være ferdig ladet. Da vil appen generere en ladeplan ut i fra når strømprisen er billigst, når bilen må være ferdig ladet, hvor mye strøm bilen trenger og hvor lang tid bilen bruker på å lade.

 

 Smartlading i Fjordkraft-appen

 

Underveis har du oversikt i Fjordkraft-appen. Du kan følge strømprisene time for time i tillegg til at du har fullt innsyn i historikken.

Du kan se hvor mye du har ladet hjemme, hvor mye du har ladet borte, hvor mye penger du har brukt på lading og hvor mye du har spart.

Vi ønsker å gi alle en god brukeropplevelse. I et land som nettopp har rundet milepælen 500 000 registrerte elbiler er det viktig at tjenesten oppleves som enklest mulig.

Smartlading graf

Det er flere ting som påvirkerhvor mye du kan spare: Hvor store prisvariasjoner det er gjennom døgnet, hvor mange kilowatt batteriet trenger og hvilken kapasitet du har på ladeanlegget ditt.

- Vi har kommet veldig langt i arbeidet med å gjøre denne tjenesten tilgjengelig for flest mulig biltyper, og per nå kan vi koble til 18 bilmerker i appen, og til sammen over 100 forskjellige ladbare bilmodeller. Anslagsvis kan vi tilby tjenesten til rundt 300 000 bileiere i Norge, forteller Fæste-Belbo. 

  Bli kunde og få smartlading

 

Ny nettleiemodell

I juni 2021 vedtok regjeringen at en ny nettleiemodell skal innføres. Ordningen er anbefalt innført 1. juli i år, og betyr i praksis at du vil få forskjellige priser gjennom døgnet. Dersom du bruker mye strøm på dagtid vil du ha en høyere nettleie enn dersom du flytter forbruket til natten. Det gjør smartlading enda mer relevant for flere.

- Med smartlading vil du ha mulighet til ikke bare å styre ladingen til når strømmen er billigst, men også når nettleien er billigst, forteller Fæste-Belbo

"Vi sparer på at kundene bruker strømmen smart og det er de pengene vi vil gi tilbake til kunden."


Torfinn Fæste-Belbo, Fjordkraft

Innsikt i forbruk

Det stilles i dag høye forventninger fra kunde til strømleverandør, og derfor passer denne løsningen for svært mange. Nå er det lettere for kunden å få oversikt over hvordan, når, og hvor mye penger man kan spare på riktig strømbruk.

- I dag er folk mer og mer opptatt av hvordan man kan spare penger på strøm, og nettopp derfor treffer dette tilbudet kundene veldig godt. I et land som er verdensmester på elbil er det viktig at ladingen skjer på en måte som belaster strømnettet og lommeboken til bilistene minst mulig, sier Fæste-Belbo.

 

Tre gode grunner til å smartlade:

Forbrukerperspektivet: Du sparer penger ved å lade bilen din når strømprisene og nettleien er lavest.

Samfunnsperspektivet: Du bidrar til å dempe belastningen på strømnettet og dermed noe av behovet for å investere i økt nettkapasitet.

Miljøperspektivet: Du bidrar til mindre utbygging av nett og produksjonskapasitet, og til bedre utnyttelse av spesielt variabel fornybar kraftproduksjon.

 

Bli kunde og få smartlading