Kundefordeler

Fjordkraft er sertifisert med Trygg strømhandel

Sommeren 2021 lanserte bransjeforeningen Energi Norge en sertifiseringsordning som skal sikre norske strømkunder en enkel, trygg og skikkelig kundeopplevelse. Fjordkraft oppnådde denne sertifiseringen på første forsøk.

Publisert: 15. september 2021

Vær trygg på at du handler hos et seriøst strømselskap

Sertifiseringsordningen Trygg strømhandel er opprettet etter initiativ fra bransjeorganisasjonene Energi Norge og Distriktsenergi. Hensikten med sertifiseringen er å gi alle landets strømselskaper et felles rammeverk som skal sikre kvaliteten i blant annet salg, produktinformasjon og markedsføring av strøm. Sertifiseringen administreres fullt og helt av Det Norske Veritas. 

 

– Vi ønsker at Trygg strømhandel skal bli et kvalitetsstempel som kundene vil se etter når de velger strømleverandør. Samtidig gir vi leverandørene et verktøy for å kunne gjøre en enda bedre jobb ut mot kundene, sier Knut Kroepelien, administrerende direktør i Energi Norge.  

 

Knut Lockert, daglig leder i Distriktsenergi, legger vekt på tilliten til bransjen som et annet viktig mål.  

 

– Det er viktig for oss at kunden kan stole på oss som bransje og det enkelte selskap som leverandør. Vi håper å få med oss enda flere selskaper i tiden som kommer, sier Lockert. 

 

Dette betyr sertifiseringen

Som en sertifisert strømleverandør gjennom Trygg strømhandel kan du blant annet forvente at vi:

  • Stiller strenge krav og gir god opplæring til selgere og leverandører som har kundekontakt.

  • Har tydelig merking av kampanjeprodukt og strømavtaler som er enkle å forstå og skille fra hverandre. Alle priselementer fremkommer tydelig.

  • Ikke kontakter kunder som er reservert eller som har betalt sin siste faktura for under seks måneder siden.

 

De eksakte kravene og en fyldig beskrivelse av sertifiseringsordningen finner du på energinorge.no.

 

 

Enklere å unngå useriøse aktører

Hvis du handler fra et strømselskap som har mottatt denne sertifiseringen kan du være trygg på at du unngår lokketilbud og overkompliserte produkter. Strømbransjen kan ofte oppleves som uoversiktlig, men med Trygg strømhandel blir det enklere å finne frem til de seriøse aktørene. Av 33 påmeldte selskaper er 24 sertifisert. De øvrige har enten ikke bestått kravene eller bedt om mer tid. 

 

– Gjennom sitt sertifiseringsløp har selskapene vist hvordan de møter kravene i ordningen og jobber systematisk for å sikre gode leveranser til sine kunder. Vi er imponert over hvordan bransjen har tatt tak i de utfordringene de har møtt, etablert en felles standard, og hvordan selskapene har tatt den ut i sine organisasjoner, sier Tommy Bjørnsen, Norgessjef i DNV. 

 

Vi i Fjordkraft er stolte over å ha oppnådd denne sertifiseringen, og håper den kan være med på å gi en ekstra trygghet for våre kunder. 

 

 

Vil du flytte strømmen din til oss? Finn din strømavtale her
Kilde

Energi Norge 

Energi Norge