Flytting

Tips til deg som skal flytte

Når du skal flytte kan det være mange ting å tenke på, og strømmen er bare en av dem. Her er våre 5 beste tips til deg som skal flytte.

Publisert: 02. juni 2017

Ulempen med å få et nytt og flott sted å bo er for mange selve flyttingen. Men det trenger ikke å være så ille. Om du unngår å stresse, pakker eskene litt lettere og husker å ta gode pauser, har du allerede et godt utgangspunkt. Daglig leder i flyttebyrå HMH Home Management, Hans-Martin Hallberg hjelper deg med 5 gode tips fra flytteproffene.

Våre 5 beste tips til deg som skal flytte

1. Beregn god tid til flytting

Ifølge Hallberg er noe av det verste du kan gjøre å beregne for lite tid på flyttingen. Husk at mye skal skje før overtakelsesdato. Avhengig av volum på flyttelass og arbeidskraft, trenger du normalt minimum 2 dager til å pakke ned, 1 – 3 dager på selve flyttingen og 1 dag til nedvask av boligen.

 

2. Få på plass godt utstyr

En god jobb krever riktig utstyr. Det du trenger av pakkemateriell er først og fremst:

  • Esker og tusj

  • Bobleplast

  • Avispapir/silkepapir

  • Søppelsekker

  • Teip

  • Skikkelig utstyr til vask

Husk at det blir enklere å stable og flytte hvis du har flest mulig like kolli – derfor er det lurt å kjøpe alle eskene på samme sted! En sekketralle kan også være aktuell om du har mye flatt underlag – og ikke så aktuelt hvis du har mye trapper. Vurder også om du trenger du reimer for transport.


Trenger du en større flyttebil? Som kunde hos Fjordkraft får du rabatt på leiebil hos Hertz og mange andre fordeler.

 

3. Slik pakker du

Det er lurt å pakke eskene med både tungt og lett, slik at eskene ikke blir for tunge. Ikke spar på mellomlegg – det er bedre å få serviset kommer trygt frem, enn å spare 20 kroner på silkepapir! Håndklær, sengetøy og klær fungerer også fint som støtdemping. NB: Husk at tallerkener tåler mest stående og skal pakkes på høykant i esken. Merk eskene godt med tykk rød spritusj. Videre er det lurt å pakke myke kolli som dyner og puter og klær i bager og søppelsekker, dette er nemlig fint å stappe lasten med slik at den står støtt. Pakk ellers flyttebilen med det tyngste i bunnen og husk å sikre alt godt med reimer.

 

4. Sjekk ditt flyttebyrå

Flere og flere velger å sette ut deler eller hele jobben. Sjekk nettsidene og be om referanser. Be også om en bekreftelse på at alle forsikringer er på plass og spør om å få skriftlig bekreftelse på bestillingen din. Slik står du mye sterkere om noe skulle skje. Ifølge Hallberg er det ikke dumt å spørre eiendomsmegleren din om tips til flyttebyrå eller vaskebyrå – de kjenner gjerne til flinke aktører som sørger for at du kommer deg i hus på en god måte.

 

5. Husk å melde adresseendring og flytte strøm

Fra februar 2019 må du huske å melde flytting til strømleverandøren din senest 3 dager før du flytter. Nye nasjonale regler sier nemlig at det er du som er ansvarlig for strømavtalen i boligen du flytter fra - inntil du sier opp, eller de nye beborerene bestiller egen strømavtale. Derfor er det lurt å både flytte strøm og endre adresse i god tid, gjerne allerede når du vet flyttedatoen din. Kunder hos Fjordkraft kan logge inn i Min side og ordne alt med strøm og flytting på en gang – raskt, enkelt og greit.

Har du husket å melde flytting av strømmen?  Meld flytting av strøm her