Det finnes mange strømleverandører å velge mellom, og det er ikke alltid like enkelt å vite hvem man skal gå for. Samtidig er det å bytte både enkelt og raskt å gjøre. Her kan du lese om hva du bør tenke på før du velger din neste strømleverandør.

1. Kartlegg din nåværende strømleverandør og strømavtale

Det første du bør finne ut av er hvilken strømleverandør du har i dag. Det er også lurt å undersøke hvilken type strømavtale du har.

Sjekk gjerne hvilke utgifter du har hatt de siste månedene for strøm. Hvor mye har du betalt for strømmen? Og hvor stort er strømforbruket? Dette kan du se i fakturaen du har fått fra din nåværende strømleverandør.

Det er også lurt å undersøke hvilke betingelser og vilkår som gjelder for din nåværende avtale. Se hvor lenge avtalen varer, og om du eksempelvis er knyttet til en bindingstid. Kanskje står det noe på avtalen med liten skrift også – det kan være verdt å sjekke.

Er du bevisst på hvilken type strømavtale du har og hva du betaler for strømmen, kan det nemlig være mye å spare på ved å velge riktig strømleverandør!

2. Sammenlign aktørene på markedet

Ved å bytte strømleverandør og velge en annen strømavtale kan det være en del penger å spare. Når du har undersøkt hvilken strømleverandør og avtale du har i dag, er det lurt å sammenligne dette med de andre aktørene på markedet.

Det finnes flere aktører og strømkalkulatorer som sammenligner strømpriser, og som du kan bruke for å finne ut hvilken strømleverandør du bør velge. Både bosted og årsforbruk av kWh påvirker hva som passer best for deg. I tillegg bør du finne ut hvilken type strømavtale du ønsker.

3. Finn ut hvilken strømavtale som passer best

I hovedsak finnes det tre ulike strømavtaler å velge mellom på markedet. Det er spotpris, variabel pris, og fastpris. Ofte tilbyr leverandører mange forskjellige avtaler ut ifra hvordan du vil betale for strømmen.

Med en spotprisavtale varierer prisen fra dag til dag, og bestemmes ut ifra dagens strømpris i markedet. Med en slik strømavtale vil prisen variere, men over tid er dette som regel en av de billigste strømavtalene.

En strømavtale med variabel pris innebærer at prisen fastsettes for en kortere periode, gjerne 14 dager. Hvis prisen endrer seg får man beskjed om det i forkant, noe som gir deg som kunde mer forutsigbarhet.

Velger man fastpris på sin strømavtale, binder man prisen i en lengre periode. Fast pris gir deg forutsigbarhet. På sikt vil man vanligvis betale mer med en slik avtale sammenlignet med de andre type strømavtalene, men mange liker forutsigbarheten man får ved en slik avtale.

Foretrekker du varierende eller forutsigbare strømpriser? Bruk gjerne vår strømkalkulator for å finne ut hvilken av våre strømavtaler som passer best for deg.

4. Velg strømleverandør

Når du har kartlagt hvilken leverandør og avtale du har i dag, sammenlignet de ulike aktørene på markedet, og funnet ut hvilken strømleverandør du skal velge er det rett og slett bare å bytte.

Hos Fjordkraft får du strømavtaler til gode priser, enten om strømavtalen Spotpris eller Forutsigbar passer best for deg. Vi gir deg gunstige priser på strøm, og er faktisk den strømleverandøren som flest kunder velger. * Les flere gode grunner til å velge Fjordkraft her.

Er du ikke allerede kunde hos oss, er det veldig enkelt å bli det. Alt du trenger å gjøre er å bestille strøm til boligen din. Velg den strømavtalen du ønsker, skriv inn navn og adresse, og fullfør bestillingen. Alt dette tar kun noen få minutter. Du kan bytte strømleverandør til Fjordkraft her.


*Kilde: Kantar TNS Energibarometeret 2019.