Skal du tegne et strømabonnement for første gang? Kanskje du nylig har flyttet hjemmefra og fått beskjed om å bestille strøm til den nye leiligheten. Eller kanskje du tidligere har vært vant med å ha strøm inkludert i husleien, men nå er det din tur å ta over stafettpinnen. Vi vet hvor komplisert strømabonnement kan være, og har derfor forsøkt å forklare det på en enkel måte.

Hvilken strømavtale lønner seg?

Å tegne et strømabonnement er heldigvis veldig enkelt. Det som derimot kan være utfordrende, er å velge hvilken strømavtale du skal gå for. Kjært barn har mange navn, og det samme gjelder for strømavtaler. Da kan det være greit å vite at de fleste strømleverandører i hovedsak skiller mellom tre strømavtaler:

Strømavtale med spotpris 

Et strømabonnement med spotpris vil si at den følger strømprisen på Nord Pool og du betaler det samme som strømleverandørene for strømmen. Dette abonnementet har vist seg å være billigst over tid, men siden prisen på strøm hele tiden forandrer seg, vil også strømregningene dine være forskjellige fra gang til gang. Dersom strømprisene er høye over lengre tid, kan det derfor lønne seg med en annen avtale.

Spot med forvaltning

Spot med forvaltning kombinerer prissikring og spotpris. Målet er å unngå de høyeste pristoppene. Våre forvaltere kjøper strøm til en bestemt pris frem i tid, og dersom de oppnår bedre pris enn spotprisen forrige måned får du 80 % av gevinsten. 

Avtalen kan sammenlignes med å spare i fond fordi det er mulig å oppnå avkastning. Noen måneder kan prisen bli høyere enn spotprisen. Historisk sett har avtalen gitt gode resultater.


Hvordan velge strømleverandør?

Hvis du fremdeles er usikker på hvilket strømabonnement du skal velge, kan du teste ut vår strømkalkulator. Den hjelper deg å beregne hvor mye strøm du bruker og finner den beste strømavtalen tilpasset deg og dine behov!