Hva er smarthus?

Du har kanskje hørt ordet “smarthus” før, men vet du egentlig hva det er? Kort fortalt betyr det å kombinere forskjellig elektronikk som jobber sammen for å automatisere diverse oppgaver i hjemmet. Målet er å gjøre hverdagen din enklere, mer sikker og enda rimeligere.

Hva er smart oppvarming?

Det finnes en rekke varianter av smarthusløsninger på markedet, noe som kan gjøre det vanskelig for deg å vite hvor du skal begynne. Vårt beste råd er å tenke langsiktig, og starte der hvor behovet er størst. For de aller fleste vil det innebære å senke energiforbruket i boligen, og da er smart oppvarming den beste og mest effektive løsningen.

Smart ovn

Ved å automatisere varmereguleringen i huset er det mulig å utføre energikrevende forbruk på tidspunkter der strømforbruket ellers er lavt og strømmen er billigere.

Norske husholdninger bruker mest strøm på morgenen før jobb og på ettermiddagen når de kommer hjem. Bruker du derimot en smart ovn, kan du velge å redusere forbruket på disse tidspunktene.

Du tenker kanskje at det blir kaldt? Vi har nemlig en tendens til å skru varmen på full guffe når vi fryser, og la den stå på. Men det er faktisk noe av det dyreste du kan gjøre. I stedet for å varme opp et iskaldt rom, kan du ved hjelp av smart ovn ha en stabil innetemperatur hele tiden, og heller justere varmen litt opp slik du vil og når du vil.


Ønsker du det varmt når du står opp om morgenen, kan du stille inn ønsket temperatur på det tidspunktet du pleier å våkne. Når du sover derimot, kan du gjøre slik at temperaturen automatisk senker seg i det tidsrommet du vanligvis sover i.

Dessuten gir smart ovn deg muligheten til å dele huset inn i soner, slik at du kan senke temperaturen i rom du ikke oppholder deg i. På den måten har du stålkontroll over energiforbruket i alle rom til enhver tid.

Vi tilbyr smart panelovn og smart varmepumpe, der begge er integrert med WiFi, slik at du superenkelt kan styre varmen kun ved hjelp av en app på mobilen.

Hva er smart varmestyring?

Smart varmestyring betyr altså at du kan kontrollere varmen i boligen din – uavhengig av hvor du befinner deg. Ved hjelp av en app på mobilen kan du superenkelt stille inn temperaturen du ønsker og hele tiden ha full kontroll. Det vil hjelpe deg å spare penger og redusere strøm, samtidig som at det er bedre for miljøet.

Vi skreddersyr løsninger tilpasset dine behov og hjelper deg med å få et smarthus.

Psst! Om du skulle lure på hva som egentlig fører til mest strømbruk i boligen din, kan du få kontroll på strømforbruket med Fjordkraft-appen. Vi vet hvor komplisert det kan være, og har derfor laget en app til strømkundene våre som gir mer kunnskap og full oversikt. Last ned appen fra App Store eller Google Play.

Smart varme i Fjordkraft-appen

Smart varme hjelper deg å justere oppvarmingen på riktig tidspunkt, så du kan spare penger.

Slik fungerer smart varme